Aktier: Nedturen fortsatte for fjerde dag på stribe

Ligesom de foregående tre dage var der onsdag en negativ stemning på de europæiske aktiemarkeder.

På børserne i London, Paris og Frankfurt var der tale om indeksfald på mellem 1,2 og 1,3 pct., mens det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks gik tilbage med 1,2 pct.

Den seneste tids negative stemning er kommet samtidig med en stribe af regnskaber, der efter håndbogen bliver vægtet og vejet blandt investorerne.

- Det ser skrøbeligt ud for markederne, på trods af at flere europæiske selskaber har kunnet præsentere bedre end ventet indtjening, lyder det fra Michael Ingram, der er markedsstrateg hos BGC Partners i London, over for Bloomberg News.

- Markederne køber for fremtiden - ikke for fortiden. Og i øjeblikket er udsigterne for den globale økonomi stadig langt fra sikre, fortsætter markedsstrategen.

Et af onsdagens regnskaber kom fra bryggerigiganten Anheuser-Busch Inbev, som i årets første tre måneder skuffede en anelse på trods af fremgang.

Selskabets omsætning steg med 3,1 pct. - eksklusive valutakursudsving og opkøb - i årets første tre måneder, men her havde analytikerne ventet en fremgang på 6,1 pct. ifølge Bloomberg News.

Der var også en mindre fremgang i indtjeningen, hvor selskabet kunne mønstre et driftsoverskud før skat, renter samt af- og nedskrivninger, EBITDA, på 3,46 mia. dollar. Det var svagere end ventet, da analytikere havde spået et plus på 3,74 mia. dollar i kvartalet. Bryggeriaktien sluttede 1,8 pct. lavere.

Fra Tyskland leverede industrikæmpen Simens en stærk udvikling i sit forskudte andet kvartal, der havde været en positiv overraskelse hos analytikerne, selv om toplinjen var lidt til den svage side.

Siemens' industriaktiviteter omsatte for 19,0 mia. euro og havde dermed mindre vækst end ventet, da der var forudset 19,4 mia. euro ifølge et estimat indsamlet af selskabet selv.

Til gengæld var overskuddet fra den gren af forretningen på 2,12 mia. euro i Siemens' andet kvartal. Det var en positiv overraskelse i forhold til de ventede 1,92 mia. euro blandt analytikerne. Siemens lukkede 1,5 pct. højere.

I Frankrig leverede storbanken Société Générale et nettooverskud på 924 mio. euro i første kvartal, hvilket var mere end de ventede 765 mio. euro, som var forventningen hos analytikerne. Overskuddet var positivt påvirket af en indtægtsførelse på 218 mio. euro efter at have tilbageført en EU-bøde fra 2013. Bankaktien steg 1,6 pct.

/ritzau/FINANS