Aktier: Nedtur lurer trods pænt regnskab fra GN

Mens de danske investorer torsdag kan glæde sig over et pænt regnskab fra GN Store Nord og en opjustering fra Genmab, så tegner udviklingen i udlandet tilpas usikker til, at det meget vel kan blive ny nedtur i C20 Cap-indekset.

Tobakskæmpen, Scandinavian Tobacco, venter nu nulvækst mod tidligere en organisk vækst på 1-3 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Blandt sidepapirerne kan Scandinavian Tobacco blive rullet efter en nedjustering af forventningerne. Tobakskæmpen venter nu nulvækst mod tidligere en organisk vækst på 1-3 pct.

I USA faldt det amerikanske S&P 500-indeks onsdag for syvende børsdag i træk - denne gang med 0,7 pct. Omkring halvdelen af faldet kom efter dansk børslukketid, og torsdag er futures også i minus, hvilket indikerer en negativ åbning fra start i Europa. Den tyske DAX-future indikerer et fald på 0,2 pct. fra åbningen.

Onsdag dykkede det danske C20 Cap-indeks med hele 2,3 pct., hvor store fald til begge Mærsk-aktier efter et svagt regnskab pressede indekset i bund.

Torsdag er det så GN Store Nords regnskabstal, som vil blive målt og vejet, og der er umiddelbart tale om en pæn kvartalsrapport.

Især salget var bedre end ventet og landede på 2117 mio. kr. mod ventet 2039 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates. Høreapparatdivisionen, Hearing, bidrog med et salg på 1284 mio. kr. mod ventet 1228 mio. kr., og headsetdivisionen, Audio, nåede et salg på 833 mio. kr. mod ventet 810 mio. kr.

Lidt længere nede i resultatopgørelsen flugter driftsindtjeningen dog mere med analytikerforventningerne, og GN fastholder også sine forventninger til årets resultat.

GN steg onsdag med 0,1 pct. 136,10 kr. inden regnskabet. Et andet positivt islæt i det ellers overvejende røde danske aktiemarked var Genmab, der sluttede 0,3 pct. højere i 1067 kr.

OPJUSTERING FRA GENMAB

Og der kan være udsigt til endnu en god dag for Genmab, da selskabet opjusterede forventningerne efter børslukketid.

Det skete i et regnskab for tredje kvartal, der atter bar præg af en positiv salgsudvikling for kræftmidlet Darzalex.

- Genmab leverer et super regnskab, til trods for at forventningerne på forhånd var høje, og at man forventede en opjustering baseret på et stærk markedssalg for Darzalex. Det markedssalg overgår både mine og mine kollegers estimater for tredje kvartal, siger seniorhandler i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Han er som følge af markedsuroen ikke meget for at spå om aktiens flugt torsdag.

- Men den skal outperforme markedet, siger han til Ritzau Finans.

Genmab venter nu, at partneren Johnson & Johnson vil sælge Darzalex for 500 og 550 mio. dollar i 2016. Tidligere ventede Genmab et salg på mellem 440 og 490 mio. dollar. Genmabs forventningerne til indtægter fra Darzalex opjusteres til 400-450 mio. kr. fra 350-400 mio. kr., og desuden modtager selskabet en milepælsbetaling på ekstra 25 mio. dollar, fordi det samlede markedssalg overstiger 500 mio. dollar.

FLSmidth, der faldt 1,8 pct. onsdag til 237 kr., har også positivt nyt til aktionærerne. Selskabet er således tæt på en cementkontrakt på 200 mio. dollar i Irak. Kontrakten er underskrevet, men der mangler fortsat at blive opfyldt nogle betingelser.

Novo har fået sænket kursmålet til 230 kr. fra 285 kr. hos amerikanske Jefferies, der har den neutrale anbefaling "hold", viser data fra Bloomberg. Aktien faldt onsdag med 1,4 pct. til 237,90 kr.

Også A.P. Møller-Mærsk har fået skåret sit kursmål til 10.500 kr. fra 11.750 kr. af JPMorgan Chase efter onsdagens kvartalsregnskab. ISS, der faldt 4,8 pct. til 252,60, efter en nedpræcisering af vækstforventningerne, har fået sænket anbefalingen af ABG Sundal Collier til "hold" fra "køb".

SCANDINAVIAN TOBACCO NEDJUSTERER

Scandinavian Tobacco er fortsat ramt af et nyt sæt EU-regler omkring design på tobakspakker, som har givet rystelser på det europæiske tobaksmarked. Selskabet regner nu med en flad organisk vækst på 0 pct. i år mod en tidligere forventning om en vækst på 1-3 pct.

I perioden juli, august og september blev driftsoverskuddet, EBITDA, dog forbedret til 328 mio. kr. fra 305 mio. kr. i samme periode året før. Aktien faldt onsdag med 5,7 pct. til 24,70 kr. op til regnskabet.