Aktier: Nedtur fortsatte trods gode nøgletal

De amerikanske aktier fortsatte tirsdag nedturen, som startede allerede fredag inden den lange weekend.

Læs mere
Fold sammen

En stribe nøgletal viste sig fra den positive side, men det opfattes som en tegn på at centralbanken - Federal Reserve - vil øge renten, hvilket får aktieinvestorerne til at trække sig.

Blandt andet overraskede den amerikanske forbrugertillid positivt ved at være steget til 95,4 i maj fra reviderede 94,3 måneden før. Ifølge Bloomberg News var der ventet en opgørelse for maj på 95,0.

Også salget af nye boliger udviklede sig positivt. Salget blev opgjort til 517.000 enheder på årlig basis i april mod 481.000 måneden før. Der var til sammenligning ventet et salg på 508.000 enheder ifølge Bloomberg News.

Og sidst, men ikke mindst, var der stærke tal for den amerikanske ordreindgang på varige forbrugsgoder. Godt nok viste aprildataene som ventet et fald på 0,5 pct., mens martsdataene oprevideredes til en stigning på 5,1 pct., hvor der tidligere var meldt om en stigning på 0,4 pct.

- Markedet står i en splittet position. På den ene side vil investorerne have positive nyheder fra den amerikanske økonomi. På den anden side øger en stærkere økonomi risikoen for, at centralbanken vil justere renten tidligere end forventet, siger investeringschef Walter Todd fra Greenwood Capital til Bloomberg News.

Tirsdag endte med et fald i S&P 500-indekset på 1,0 pct. til 2104,20. De tunge aktier i Dow Jones lukkede 1,0 pct. lavere i 18.041,54, mens Nasdaq-indekset viste dagens største fald på 1,1 pct. til 5032,75.

Omsætningen var igen oppe i omdrejninger med 785 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens der blev omsat 1,7 mia. aktier på Nasdaq.

Blandt de store selskaber sluttede Apple og Visa i negativt territorium med fald på henholdsvis 2,2 pct. og 1,6 pct. Også energiselskaberne og råvarekoncernerne måtte se kursfald i øjnene efter faldende olie- og råvarepriser.

Der var fra åbningen interesse for Time Warner Cable, efter at konkurrenten Charter Communications meddelte, at de to selskaber fusionerer. Aftalen prissætter Time Warner Cable til 78,7 mia. dollar. Charter Communications steg 2,5 pct., mens Time Warner Cable fløj 7,3 pct. i vejret.

IT-virksomheden Liveperson var blandt dagens topscorere med en stigning på 13,7 pct., efter at medier rapporterede, at konkurrenten Nice er interesseret i at købe softwareselskabet.

Stik modsat gik det solenergiselskabet First Solar. Det canadiske finanshus RBC Capital vurderede, at eksponeringen for selskabet er faldet, hvilket har givet anledning til en nedjustering til "sælg". Aktien blev efterfølgende sendt 7,3 pct. ned.

Onsdag morgen ser det fortsat småsurt ud for Wall Street-papirerne, idet de amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,1 pct. i Asien.

/ritzau/FINANS