Aktier: Nasdaq trodsede ny olieinduceret nedtur

De amerikanske aktier sluttede med blandede fortegn onsdag, hvor to ud af tre ledende indeks faldt, mens det teknologitunge Nasdaq-indeks tog sig et pænt hop.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

S&P 500-indekset faldt med 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset dykkede 0,3 pct. Nasdaq-indekset steg omvendt 0,7 pct. - trukket op af både teknologi- og biotekpapirer.

Generelt var stemningen dog trykket af nye prisfald til olien, der er inde i et såkaldt "bear-market," efter at prisen på det sorte guld er faldet med mere end 20 pct. fra dette års top.

Prisen for en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, er torsdag morgen nede at runde i 42,30 dollar, og den europæiske referenceolie, Brent, er ligeledes røget ned under 45 dollar per tønde - helt præcist 44,79 dollar torsdag morgen.

Fra starten af handelsdagen var billedet ellers vendt, og det gav indledende stigninger i USA, men det billede blev hurtigt ødelagt igen. Og nedgangen kunne mærkes på blandt andet Schlumberger, der er verdens største udbyder af services til olieudvinding. Aktien i selskabet faldt med 2 pct. tirsdag, og onsdag fortsatte den ned med 1,9 pct. til 65,47 dollar.

Samtidig faldt store olieselskaber som Exxon Mobil og Chevron med henholdsvis 1,1 pct. til 81,44 dollar og 1,9 pct. til 104,49 dollar.

Til gengæld var der genrejsning til mange af selskaberne i biotek- og medicinalsektoren, hvilket kunne mærkes i Nasdaq-indekset. Det er blandt andet en opblødning i Donald Trump-regeringens retorik omkring medicinpriser, der er medvirkende til en bedret stemning, noterer Bloomberg News.

Tidligere har præsidenten gået hårdt til værks i sin kritik af de store medicinalselskabers prismodeller.

Pakkekæmpen Fedex leverede efter børslukketid tirsdag et sæt gode resultater. Fedex kom ud af fjerde kvartal med et justeret resultat per aktie på 4,25 dollar mod ventet 3,88 dollar blandt analytikere ifølge Bloomberg News.

Omsætningen steg til 15,7 mia. dollar fra 13 mia. dollar i samme periode året før. Også her var der tale om en artig overraskelse, da analytikerne havde estimeret en omsætning på lige under 15,6 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

Det blev belønnet i aktiemarkedet onsdag, hvor papiret var et af de positive indslag med sin stigning på 1,6 pct. til 212,30 dollar.