Aktier: Nasdaq i højeste niveau nogensinde

De amerikanske aktiebørser viste gode takter torsdag, hvor det endda blev til en rekordnotering for Nasdaq-indekset med 5132,95 efter en stigning på 1,3 pct.

Dow Jones-indekset steg rent 1,00 pct. til 18.115,84, og det brede S&P 500-indeks lukkede 0,99 pct. højere i 2121,24.

Markedet nyder godt af forventninger om, at den amerikanske centralbank ikke vil have alt for travlt med at stramme pengepolitikken gennem hurtige renteforhøjelser. Det har været investorernes overordnede konklusion oven på denne uges rentemøde i Federal Reserve.

- Så længe Fed ikke har travlt med at gå tilbage til, hvad der kan kaldes et normalt niveau for likviditet, så yder de momentum for økonomien, siger Tom Mangan, som arbejder med kapitalforvaltning hos James Investment Research, til Bloomberg News.

Selskabsspecifikt var der fokus på bioteksselskabet Biomarin Pharma, der efter at have offentliggjort positive studiedata med selskabets middel mod dværgvækst steg 12 pct. til kursrekord.

Der var endvidere god fart i aktien i Harley-Davidson, der nåede det højeste niveau i to måneder efter en stigning på 4,2 pct. Dagen forinden steg den 3,6 pct., efter at selskabet øgede sit aktietilbagekøbsprogram, og torsdag var en opjusteret anbefaling af aktien fra UBS til "køb" fra "neutral" med til at give den yderligere luft under vingerne.

Derimod faldt Oracle 4,8 pct. oven på offentliggørelsen af et skuffende regnskab. Oracles overskud faldt i fjerde kvartal med 5,4 pct. til 10,7 mia. dollar. Indtjeningen per aktie landede på 78 cent, hvor analytikere ifølge Bloomberg News havde regnet med en indtjening på 87 cent per aktie og indtægter på i alt 10,9 mia. dollar.

/ritzau/FINANS