Aktier: Nasdaq fortsatte rekordkurs - S&P og Dow Jones falmede

De amerikanske aktier ramte endnu en rekord i Nasdaq-indekset forud for ugens mange kvartalsrapporter i teknologisektoren.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktier ramte endnu en rekord i Nasdaq-indekset forud for ugens mange kvartalsrapporter i teknologisektoren. S&P 500- og Dow Jones-indekset gav sig omvendt efter kursfald i medico-sværvægteren Johnson & Johnson.

S&P 500-indekset sluttede mandag med et tab på 0,1 pct. til 2469,91, og det tunge Dow Jones-indeks lukkede med et minus på 0,3 pct. til 21.513,17.

Nasdaq-indekset lukkede til gengæld med et plus på 0,4 pct. til rekorden 6410,81, og indekset vendte dermed tilbage til den lange stigningsrække, der efter ti dages konstante plusser blev afbrudt fredag af en marginal vigende tendens oven på torsdagens rekord.

»Der er mange regnskaber i denne uge, så nogle investorer sidder på sidelinjen med en »vent-og-se«-tilgang til markedet. Der er store forventning til denne regnskabssæson,« siger chefstrateg Jake Dollarhide fra Longbow Asset Management i Oklahoma til Reuters.

Med mere end en femtedel af S&P 500-selskabernes resultater i hus ventes der nu en stigning i indtjeningen på 8,8 pct. i andet kvartal, eller 0,8 pct.point mere end forventningen lød på ved starten af måneden ifølge Reuters.

Tirsdag morgen er udviklingen i de amerikanske futures afdæmpet. Såvel S&P-futuren som Dow Jones- og Nasdaq-futuren falder under 0,1 pct.

REGNSKABER I CENTRUM

Regnskaberne er i centrum for investorernes bevågenhed. Mandag indledte legetøjsproducenten Hasbro ugen med en sløj start, selv om selskabet præsenterede et regnskab med stor fremgang i både salget og indtjeningen.

Toplinjen var trods en vækst på 11 pct. en anelse lavere end ventet, og med uambitiøse forventninger droppede aktien 9,4 pct.

Det smittede af på konkurrenten Mattel, der blandt andet producerer Barbie-dukker. Aktien dykkede 3,8 pct. i forventning om en skuffelse, når koncernen fremlægger regnskab torsdag i denne uge.

Medico-koncernen Johnson & Johnson står over for stigende konkurrence til et storsælgende leddegigtmedikament. Det gav kursfald på 1,7 pct., hvilket var dagens største negative tyngdepunkt i både S&P 500 som i Dow Jones.

Kontorforsyningsselskabet Xerox fik hævet aktieanbefalingen fra analytikere til "markedsvægt" fra »undervægt«. Det skubbede aktien op med 3 pct.

Efter børstid var en af ugens vigtige aktører i teknologisektoren på banen med regnskab. Det var internetgiganten Googles børsnoterede modelselskab, Alphabet, som kom bedre ud af andet kvartal end estimeret i analytikerkredse.

Men regnskabet viser en kæmpe hensættelse til den bøde, som EU har langet ud for uretmæssig udnyttelse af virksomhedens dominerende position på nettet, hvilket skærer 2,7 mia. dollar af det samlede resultat, der dermed lander på 3,5 mia. dollar.

»Teknologisektoren er den førende sektor indtil videre i år. Det er vigtigt, at FANG-aktierne (Facebook, Amazon, Netflix og Google - nu Alphabet, red.) lægger en positiv tone og fremsætter positive forventninger,« siger investeringschef John Augustine fra Huntington Bank i Ohio til Reuters.

Alphabet faldt 2,9 pct. i eftermarkedet efter en stigning i den ordinære handel på 0,5 pct.