Aktier: Nasdaq fortsætter rekordkursen

De amerikanske teknologiaktier fortsætter fredag med at være i kridthuset hos investorerne, der kan glæde sig over gode regnskaber fra Google og Amazon.

Læs mere
Fold sammen

Torsdag passerede Nasdaq-indekset den hidtidige top fra oktober 2000, hvor it-boblen sprang og sendte teknologisektoren ned med næsten 70 pct. Og fredag har indekset lagt sig yderligere 0,7 pct. ud og ligger i niveau 5091,41. Derimod falder Dow Jones-indekset 0,1 pct., mens det vigtigste pejlemærke for tendensen på det amerikanske aktiemarked, S&P 500-indekset, stiger 0,2 pct.

Google er blandt den tidlige handels højdespringere med et kurshop på 4,1 pct. Et vigtigt lyspunkt i regnskabet for første kvartal er ifølge Bloomberg News en stigning i reklameindtægterne i første kvartal. Det justerede resultat per aktie på 6,57 dollar lå til gengæld under analytikerforventningerne om et resultat på 6,63 dollar per aktie.

Det amerikanske storcenter på nettet, Amazon, overraskede til gengæld alt og alle, da koncernens regnskab for første kvartal blev fremlagt efter børstid torsdag. Koncernen havde et underskud i første kvartal på 57 mio. dollar eller minus 12 cent per aktie, men det får alligevel aktien til at stige, fordi analytikerne havde ventet endnu rødere tal. Desuden steg omsætningen mere end ventet.

Amazon-aktien handles fredag hele 14 pct. højere på Nasdaq-børsen.


/ritzau/FINANS