Aktier: Næsten umærkelig positiv handelsstart

Det amerikanske aktiehandlere holder med det yderste af neglene fast i en overvejende positiv åbning af de amerikanske aktiemarkeder torsdag eftermiddag med yderste marginal, men dog lige netop positiv udvikling i det brede S&P 500-indeks og på plus 0,2 pct. i teknologiindekset Nasdaq, mens de tunge aktier i Dow Jones-indekset lige netop falder.

Arkivfoto. Næsten umærkelig positiv handelsstart. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Dermed fortsætter onsdagens stigning for både S&P 500 og Nasdaq, mens der for Dow Jones er tale om en fortsat negativ udvikling.

Netflix-aktien er et af handelsdagens positive elementer med en stigning på 6,5 pct. i de første handler, efter at streaming-tjenesten allerede onsdag aften efter lukning i USA rapporterede en vækst på lige over 7 mio. nye kunder, heraf 5,1 mio. kunder uden for USA. Der var ventet en tilgang på blot 3,8 mio. nye kunder.

Bag sig har handlerne en lille gruppe amerikanske nøgletal der godt en time før åbningen alle vist sig lidt mere positive end ventet. Antallet af nytilmeldte ledige var på 234.000 i sidste uge sammenholdt med en ventet tilgang på 252.000, og udviklingen i påbegyndt boligbyggeri i december afveg også til den positive side med en stigning på 11,3 pct. på månedsbasis mod en ventet stigning på 9,3 pct.

Samtidigt viste erhvervsaktivitetsindekset Philadelphia Fed en fremgang på 23,6 fra 19,7 måneden før mod en ventet tilbagegang til 15,3 ifølge Bloomberg News.

Andre selskabsspecifikke fokuspunkter torsdag kan blive finansaktien i Bank of New York Mellon, der inden åbningen har annonceret et kvartalsoverskud på 77 cent per aktie, som var lige præcist som ventet. Aktien falder umiddelbart 2,4 pct.

Efter markedslukning kommer der regnskaber fra giganter som IBM og American Express. De to aktier handles henholdsvis 0,2 pct. og 0,6 pct. lavere fra handelsstart.