Aktier: Næsten helrødt med fortsatte kurssmæk til FLS

Det danske aktiemarked følger markederne i det øvrige Europa ned onsdag middag.

Læs mere
Fold sammen

Reguleringerne er alt overvejende malet med rødt på hele C20 Cap-paletten, hvor torsdagens regnskabsaktuelle ISS er eneste aktie, der stiger, mens FLSmidth leverer det største fald - for anden dag i træk - i kølvandet af tirsdagens regnskabsrelaterede fald på omkring 10 pct.

I USA vendte aktierne rundt i den sidste times handel tirsdag, og det er med til at bekymre i Europa onsdag.


- Der er underliggende nervøsitet i markedet, og det er dagens bevægelse et udtryk for, vurderer aktiestrateg i Formuepleje Otto Friedrichsen over for Ritzau Finans.

Bevægelserne i markederne mandag, hvor markedet panikkede ned, og tirsdag, hvor markeder steg mod skyerne igen, var ifølge ham overgjorte.

Mens bevægelserne onsdag er et mere naturligt udtryk for den frygt for vækstopbremsning, der har indfundet sig i markedet efter Kinas ageren først med tre dage i rap med devalueringer og siden med tirsdagens nedsættelse af den ledende rente og mindskning af bankernes reserverer.

C20 Cap-indekset ligger med et fald på 1,7 pct. i indeks 936,14.

Nedturens for FLS fortsætter efter en mindre analytiker-tsunami af nedjusterede kursmål. Aktien gik tirsdag fra en stigning på omkring 2,5 pct. inden regnskabet til at slutte med et fald på 9,9 pct. efter regnskabet, der blandt andet skuffede voldsomt på driften og indeholdt en større nedjustering. Tirsdag middag er faldet knap 4 pct. til 238,40 kr., hvilket sikrer en klar bundplacering i C20. Man skal helt tilbage til sensommeren 2009 for at finde lavere prisniveauer.


Indeksets tungeste aktie, Novo Nordisk, falder næstmest, da den handler 3,1 pct. lavere end tirsdag i 349,70 kr. Det sker uden selskabsspecifikke nyheder.


Det seneste fra Novo kom mandag efter lukketid, da selskabet meddelte markedet, at man besluttede at droppe at søge om en indikationsudvidelse for sin storsælgende GLP-1-analog Victoza til brug i type 1-diabetikere.


Det er skuffende men burde ikke få kursmæssig betydning for Novo Nordisk, vurderede Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

ISS stiger som eneste C20 Cap-aktie op til regnskabet for andet kvartal torsdag morgen. Stigningen er på 0,5 pct. til 214,20 kr. Regnskabet ventes at vise fremgang, ifølge en rundspørge hos analytikere som Ritzau Estimates har foretaget.


Store kontrakter og valutamedvind vil have gavnet facility- og servicevirksomheden i andet kvartal, når man sammenligner med samme kvartal året før. Og primært de to faktorer er baggrund for den vækst, der samlet ventes i kvartalet. Frasalg, som koncernen har foretaget, opvejes næsten fuldstændigt af opkøbet af GS Hall i januar i år, vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.


Analytikere adspurgt af Ritzau Estimates venter en omsætning på 19,9 mia. kr. i kvartalet mod 18,4 mia. kr. i andet kvartal sidste år. Aktionærerne ventes at få glæde af en vækst i nettooverskuddet til 453 mio. kr. fra 278 mio. kr.

Onsdag morgen har Nordic Shipholding præsenteret et regnskab for andet kvartal, der viste sig rigtig stærkt. Og aktien stiger i det negative marked med 3,2 pct. til 1,30 kr.


Lidt mindre kursmæssigt positivt fokus er der til Topsil, der har udsigt til en større kompensation end ventet fra den underleverandør, der sidste år lavede fejl og forårsagede store problemer hos en Topsil-kunde på grund af fejl i selskabets siliciumskiver.

Aktien stiger på den konto med 0,7 pct. til 42 øre.


Sent tirsdag afleverede stenuldskoncernen Rockwool et sæt blandede resultater for andet kvartal, mens forventningerne til hele året blev fastholdt. B-aktien i selskabet falder onsdag middag med 1,9 pct. til 858 kr.

Entreprenørkoncernen Aarsleff falder 0,4 pct. til 2088 kr. efter at have bekræftet en ordre på 552 mio. kr. på en udvidelse af Frederikshavns Havn.


Senere onsdag ventes der desuden regnskaber fra Victoria Properties, Møns Bank, Arkil og Veloxis.

/ritzau/FINANS