Aktier: Mylder af regnskaber overtager scenen

Læs mere
Fold sammen

I USA er aktiemarkedet gået ind i en af sine travleste uger regnskabsmæssigt, og tirsdag tyder handlen med indeksfutures frem mod markedsåbningen på positive forventninger.

Futures for de tre ledende indeks stiger med 0,2 pct. for det brede S&P 500-indeks og med 0,1 pct. for teknologiindekset Nasdaq, mens futuren for Dow Jones-indekset løftes med hele 0,6 pct.

Flere end 100 amerikanske børsnoterede selskaber er regnskabsaktuelle tirsdag - før markedsåbning eller efter lukning. Og en håndfuld af de større har allerede fremlagt tal.

Bilproducenten Generel Motors præsenterede en indtjening per aktie på 1,32 dollar mod en forventning i markedet på 1,11 dollar ifølge Bloomberg News. Aktien løftes 4,9 pct. i formarkedet.

Kollegaen Fiat Chrysler fulgte trop med et driftsoverskud på 1,76 mia. euro i tredje kvartal mod analytikernes forventninger om et plus på 1,67 mia. euro. Det giver et plus på 2,5 pct. før markedsåbning.

Biotekselskabet Biogen toppede også forventningerne med et overskud per aktie på 6,31 dollar mod de ventede 5,73 dollar, men bød samtidig på en salgsskuffelse. Aktien falder 1,3 pct. før handelsstart.

Branchekollegaen Eli Lilly, som går Novo Nordisk i bedene inden for diabetesbehandling, præsenterede i sit tredje kvartal et overskud på 1,05 dollar per aktie mod et ventet overskud på 1,03 dollar per aktie, og aktien stiger 2,7 pct. op til åbningen.

Caterpillar, der er branchekollega med FLSmidth, præsterede et ordinært overskud på 1,95 dollar per aktie i sit tredje kvartal, mens analytikerne blot havde ventet 1,25 dollar per aktie, og belønningen er en stigning på 6,6 pct. i formarkedet.

Andre større bejlere til handlernes opmærksomhed i tirsdagens handel er 3M, United Technologies, AT&T, Lockheed Martin, McDonald's og Texas Instruments, der ligeledes alle har regnskaber på tapetet.

/ritzau/FINANS