Aktier: Mulighed for mere gas til Mærsk i ventet rødt C20

Marstal Mærsk , containerskib Maersk Line, fotograferet ud for Langeland Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske aktiemarked kan fredag blive præget af små udsving med en lille overvægt af negative fortegn.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie var uændret efter torsdagens handel og blev handlet til 11.500 kr. Aktien kan dog gå fra grå til grøn fredag, da der er potentielt gode nyheder til det danske konglomerat.

Efter en Nordsø-aftale, der kan redde det ellers lukningstruede Tyra-felt, skriver Jyllands-Posten, at en skatteaftale kan give rabat på det uudnyttede Svane-felt, der ligger i samme område.

På den anden side af Atlanterhavet er de amerikanske aktier faldet efter dansk børslukketid torsdag. Stemningen er dog i bedring, og futures på S&P 500-indekset - der faldt 0,5 pct. i de sidste fire timers handel efter dansk børslukketid torsdag - ligger umiddelbart før dansk åbning 0,25 pct. højere.

GOLDMAN SACHS SÆNKER ANBEFALING AF DSV-AKTIEN

DSV har fået sænket sin anbefaling til "sælg" fra "neutral" af Goldman Sachs efter en start på året med en opadgående kurve på aktiemarkedet. Det amerikanske finanshus hæver sit kursmål på aktien med en krone til 331 kr. fra 330 kr. Aktien blev torsdag handlet til 361 kr. efter en stigning på 1,0 pct.

Der går udbytte på 4,60 kr. fra i Novo-aktien, og det kan sende C20-indeksets største aktie ned fra åbningen. Novo Nordisk blev torsdag handlet til 234,20 kr. efter at være steget 0,3 pct.

LUNDBECK FORTSATTE REKORDRÆKKE

Medicinalselskabet Lundbecks aktie blev torsdag handlet 2,2 pct. højere i 317,90 kr. og fortsatte dermed rekordrækken. Det Europæiske Lægemiddelagentur accepterede torsdag Lundbeck og Otsukas registreringsansøgning for Brexpiprazol til behandling af skizofreni i voksne.

Fra Sydbank og Fynske Bank fragår der udbytte.

For Sydbank drejer det sig om 10,46 kr. Sydbank-aktien faldt torsdag 0,1 pct. til 254,20 kr.

Fynske Bank sender fredag 3,20 kr. tilbage til sine aktionærer. Den fynske bank faldt torsdag 0,6 pct. til 83 kr.