Aktier: Mulig medvind til Mærsk i afventende marked

Den gode stemning på de globale handelsmarkeder over den nylige invitation fra USA om dialog til Kina kan være positivt for Mærsk-aktien, som er følsom overfor handelsnyt i USA. Dermed er der udsigt til en smule medvind for det danske rederi, som angiveligt skulle være på vej med en strategi ændring i næste uge.

Det danske eliteindeks, C25, lukkede onsdag 0,4 pct. højere i 1132,22. Fold sammen
Læs mere
Foto: Osman Orsal

Mærsk B-aktien lukkede tirsdag 2,2 pct. højere i 8964 kr.

Trods medvind til Mærsk kan der være udsigt til marginale fald på det danske aktiemarked torsdag morgen, hvor dagens udvikling kan pege i flere retninger, da der sker meget, som kan påvirke markedet. De amerikanske futures ligger og danser omkring nulpunktet overvejende i rødt.

Efter dansk lukketid onsdag landede det amerikanske S&P 500-indeks ellers en smule højere, og der er samtidig en lettere positiv stemning på de globale handelsmarkeder, fordi USA er klar til at indlede nye forhandlinger med Kina. De asiatiske aktiemarkeder er en blandet landhandel, men de fleste er overvejende grønne.

Den tyske DAX-future peger dog mod et fald, da den falder 0,3 pct.

Det danske eliteindeks, C25, lukkede onsdag 0,4 pct. højere i 1132,22.

DANSKE BANK FORTSAT I SØGELYSET

Et selskab, som ikke har været indhyllet i et positivt nyhedsflow de seneste måneder, er Danske Bank, som fortsat er i investorernes søgelys, inden banken fremlægger den interne undersøgelse af hvidvasksagen. Senest fortæller Finans, at bestyrelsen skal mødes i dag og i weekenden for at finde ud af, hvem der skal stå i spidsen for banken fremover.

Danske Bank aktien lukkede onsdag 1,5 pct. lavere i 168,1 kr.

Ambu faldt onsdag sidst på dagen, da det kom frem, at japanske Olympus, der er størst på markedet for kikkertundersøgelser, ifølge Børsen ikke tror på tanken om at anvende engangsprodukter inden for området for koloskopi - tarmundersøgelser - som Ambu planlægger at lancere inden årets udgang.

Aktien faldt 2,6 pct. til 202,05 kr.

Nordea sælger sin ejerandel i banken Luminor, der er resultatet af en sammenlægning af Nordea og DNB's aktiviteter i Estland, Letland og Litauen, som blev annonceret i oktober sidste år.

I første omgang sælger Nordea en aktiepost på 36 pct. til et konsortium ledet af kapitalfonde, som bliver forvaltet af Blackstone, og det salg vil indbringe 0,6 mia. euro, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse.

Nordea-aktien lukkede onsdag 0,4 pct. højere i 68,42 kr.

NYHEDER UDEN FOR C25

En anden aktie som oplevede en stigning onsdag var ALK Abello-aktien. Aktien har torsdag morgen fået løftet sit kursmål af det amerikanske finanshus Jefferies med omkring 24 pct.

Det nye kursmål lyder på 1055 kr. mod tidligere 850 kr., mens der ikke bliver pillet ved anbefalingen "hold", fremgår det af en analyse fra Jefferies.

Ifølge finanshuset er der stadig opmuntrende tegn for selskabets hustøvemidetablet, Acarizax, i både Frankrig og Japan, og den tendens kan potentielt også komme til at vise sig i USA.

ALK Abello-aktien lukkede handlen onsdag 0,52 pct. højere i 1150 kr.

Og tilbage i eliteindekset har også Novozymes fået løftet sit kursmål. Det er schweiziske Credit Suisse, som har hævet kursmålet til 400 kr. fra 370 kr. Anbefalingen er fortsat "overvægt", fremgår det af en analyse torsdag.

Novozymes-aktien faldt onsdag med 0,7 pct. og lukkede i 344,10 kr.