Aktier: Mulig fusionsplan blev skyllet ned med stigning

Sabmiller og AB Inbev blev onsdagens vindere på aktiemarkedet, hvis man ser på det brede Stoxx 600-indeks. Aktierne i verdens to største bryggerier steg henholdsvis 20,6 pct. og 7,0 pct.

Det er planerne om at blande øllet, der fik aktierne til at stige mest i det ledende indeks. Sabmiller er villige til at snakke om et købstilbud fra AB Inbev - men det er endnu ikke sikkert, at der kommer et konkret bud, ligesom der heller ikke oplyses en købspris. Bliver fusionen en realitet, vil det skabe verdens med afstand største bryggeri.

Generelt var onsdagen præget af en god stemning på børserne i Europa. Og den største stigning skulle man til Paris for at finde, hvor CAC 40 steg med 1,7 pct. I London steg det ledende FTSE 100-indeks med 1,5 pct., mens det tyske DAX steg med 0,4 pct. på børsen i Frankfurt.

Mens investorerne til dels har vendt sig fra europæiske aktier i forbindelse med gældskrisen, er de nu i højere grad blevet en "sikker havn" for investorer, der søger væk fra emerging markets og forud for Federal Reserves rentebeslutning torsdag, skriver Bloomberg.

- Appetitten på europæiske aktier er næret af regionens langsomme men stabile økonomisk genopretning, bedre indtjeningsvækst og udsigten til yderligere kvantitative lempelser fra Den Europæiske Centralbank, siger strateger i en undersøgelse lavet af Bloomberg.

I bunden af det brede europæiske Stoxx 600-indeks endte franske Zodiac Aerospace med et fald på 18,5 pct. Faldet kom efter nyheden om, at omsætningen er faldet med 40 pct. på grund af vanskeligheder i produktionen.