Aktier: Morgan Stanley ligger til stigning i rød start på Wall Street

De amerikanske aktier sigter mod en negativ åbning på tirsdagens handel, hvor blandt andet Storbritannien er i fokus efter talen fra premierminister Theresa May, der ligger op til et "hårdt brexit", hvor briterne melder sig helt ud af samarbejdet og det indre marked.

Arkivfoto. De amerikanske aktier sigter mod en negativ åbning på tirsdagens handel, hvor blandt andet Storbritannien er i fokus efter talen fra premierminister Theresa May, der ligger op til et "hårdt brexit", hvor briterne melder sig helt ud af samarbejdet og det indre marked. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til gengæld lægger Theresa May op til en frihandelsaftale med EU, og reaktionen på de finansielle markeder har umiddelbart været et kraftigt styrket pund og en mere positiv udvikling blandt aktierne - de britiske af slagsen undtaget.

Generelt er de fleste europæiske aktier fortsat let underdrejede, og i USA indikerer futures indledende fald på mellem 0,2 og 0,4 pct. for de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, omkring fem kvarter før åbningen.

Blandt enkeltaktierne er der fokus til storbanken Morgan Stanley, der leverede langt over forventning med sine regnskabstal for fjerde kvartal.

Indtjeningen per aktie landede således på 0,81 dollar mod ventet 0,65 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Dermed var resultatet også over forventningen hos selv den mest optimistiske analytiker, idet spændet for indtjeningen per aktie lå mellem 0,48 dollar og 0,75 dollar.

Resultatet blev hentet på baggrund af samlede indtægter på 9,02 mia. dollar mod ventet 8,48 mia. dollar blandt analytikerne. Også her leverede Morgan Stanley bedre end den mest optimistiske analytiker havde ventet - nemlig 8,81 mia. dollar.

Morgan Stanley-aktien stiger med 1,3 pct. til 44,20 dollar i det amerikanske formarked.

Og tendensen til appetit på finansaktier gør sig generelt meget gældende i USA netop nu, lyder det fra Formuepleje, der peger på en sektorrotation mod mere cykliske papirer som eksempelvis finans.

Og det har blot hjulpet på tendensen med et par gode regnskaber fra de store banker.

- Både Bank of America og JPMorgan Chase har overrasket positivt og er kommet bedre ud af 2016 end forventet, og i forhold til den aktuelle sektorrotation er det i høj grad også de finansielle selskaber, som har været førerhundene. Det skyldes forventninger om både et øget økonomisk momentum og højere inflation. Begge har været afgørende elementer i forhold til udviklingen siden valget i USA, siger Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg hos Formuepleje.

Og til de positive regnskaber kan man altså nu også lægge Morgan Stanley.

Knap så grønt ser det ud for smykkeselskabet Tiffany, der ikke kunne følge med forventningerne i sit julesalg.

Det sammenlignelige salg i de to måneder, der sluttede med udgangen af december, faldt således med 2 pct., blandt andet trukket ned af fald i Europa og USA samt sikkerhedsrelaterede udfordringer ved butikken i nærheden af Trump Tower i New York.

Tiffany-aktien falder 3,1 pct. til 78,03 dollar.