Aktier: Morgan Stanley giver investorerne panderynker

Et stort fald i indtægterne og indtjeningen hos storbanken Morgan Stanley har skabt dårlig stemning på det amerikanske aktiemarked mandag, hvor der er kursfald i de tre toneangivende indeks fra handelsstart.

Foto: MIKE BLAKE

Morgan Stanley offentliggjorde et par timer før børsernes åbning regnskab for tredje kvartal, som over en bred kam skuffede analytikere og investorer.

Den amerikanske storbank måtte i kvartalet se indtægterne - justeret for visse poster - falde med omkring 1,4 mia. dollar til 7,3 mia. dollar. Samtidig faldt den justerede indtjening til 0,34 dollar per aktie fra 0,64 dollar i samme periode året før.

Analytikerne havde ifølge Reuters regnet med indtægter på 8,5 mia. dollar og en indtjening på 0,63 dollar per aktie. Morgan Stanley-aktien falder 6,1 pct.

Tallene er også med til at lægge en dæmper på stemningen generelt. De tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, falder 0,2-0,3 pct. i de første handler, selvom futures tidligere på mandagen faktisk havde indikeret en positiv åbning.

I en helt anden afdeling er der stor medvind til amerikanske Weight Watchers, der tjener penge på folks slankekure. Selskabets aktie stormer frem i den indledende handel, efter at talkshowværten Oprah Winfrey har købt op i selskabet og samtidig er gået ind i selskabets bestyrelse.

Som en del af aftalen får Weight Watchers lov til at bruge Oprah Winfreys navn, ansigt og brand i markedsføringen, og det tager investorerne særdeles positivt imod, da aktien stiger markante 77,5 pct.

Ud over Morgan Stanley har der også været kvartalstal fra olieserviceselskabet Halliburton, der overraskede positivt på indtjeningen.

Selskabet opnåede i månederne juli, august og september et overskud på 0,31 dollar af de fortsættende aktiviteter, mens analytikerne ifølge Bloomberg havde regnet med en indtjening på 0,27 dollar per aktie. Alligevel falder aktien 1,4 pct.

Regnskab har der også været fra legetøjsproducenten Hasbro, der blandt andet står bag Action Man og Transformers, og hvis produkter er at finde på mange børneværelser verden over.

Hasbro opnåede en justeret indtjening per aktie på 1,58 dollar i tredje kvartal, mens analytikerne havde regnet med et overskud på 1,52 dollar. Hasbro-aktien bliver dog presset ned af den lidt negative stemning med et fald på 2,7 pct.

Efter markedets lukning mandag vil der være regnskab fra it-koncernen IBM, mens der senere på ugen vil være tal fra blandt andre Microsoft, Google og Amazon.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk