Aktier: Monsanto-aktien spirer efter stort opkøbstilbud

Helt som ventet er de amerikanske aktier i fremgang fra start torsdag, efter at det endte med fald på 1 pct. eller mere for de tre toneangivende indeks onsdag.

Efter kort tids handel stiger S&P 500-indekset med 0,3 pct., mens Nasdaq-indekset løftes 0,4 pct., og Dow Jones-indekset stiger 0,2 pct.

På aktiesiden er der fokus på særligt Monsanto, efter at tyske Bayer ifølge Bloomberg News angiveligt har erklæret sig parat med et bud på selskabet på 40 mia. dollar (261,1 mia. kr.).

Det vil give en præmie til aktionærerne, der fejrer nyheden ved at sende Monsanto-aktien op med 11,4 pct. til 100,60 dollar i den tidlige handel.

Monsanto forsøgte sidste år over flere omgange at købe schweiziske Syngenta, som dog smækkede døren i hver gang, der var tilnærmelser. Nu kan selskabet selv ende med at blive opslugt i stedet.

Fokus er der generelt på opkøb og frasalg frem mod torsdagens handel. Således har konglomeratet Honeywell planer om at skille sig af med sin harpiks- og kemiforretning, skriver Bloomberg News.

Det er meningen, at forretningsenhederne skal sælges til en gruppe af de store aktionærer i selskabet, skriver nyhedsbureauet, og planen er, at frasalgene skal være gennemført næste år.

Honeywell-aktien stiger med 0,2 pct. til 114,30 dollar fra start.

Med til at løfte den generelle stemning omkring aktiemarkedet er også nye stigninger i oliepriserne, der over de seneste tre dage er blevet løftet pænt.

Torsdag eftermiddag lægges der yderligere 1,6 pct. til prisen for en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, der nu er oppe på 46,98 dollar.