Aktier: Moderate gevinster i det brede marked efter Fed-møde

De amerikanske aktier lukkede med en let blandet udvikling onsdag, hvor moderate gevinster i det brede marked materialiserede sig, efter USA's centralbank, Federal Reserve, holdt renten uændret og gav opmuntrende kommentarer til økonomien.

S&P 500-indekset steg knap 0,2 pct. og lukkede i 2579,36. Dow Jones-indeks sluttede med en gevinst på knap 0,3 pct. i 23.435,01, mens Nasdaq-indekset endte dagen med et tab på 0,2 pct., hvilket sendte indekset ned til 6716,53 fra tirsdagens rekordniveau.

Afslutningen på det to dage lange pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank mundede ud i en erklæring, der pegede på en solid økonomisk vækst og et styrket arbejdsmarked, mens konsekvenserne af de seneste orkaner blev nedtonet.

Ifølge analytikere er det et tegn på, at Federal Reserve er på vej til at løfte renten igen i december, efter at have hævet rentesatserne to gange i år som en del af den stramningscyklus, der blev grundlagt i slutningen af 2015.

- Fed er kommet med nogle temmelig positive bemærkninger om økonomien. Det giver en lille forøgelse af tilliden hos investorerne, siger investeringschef Alan Lancz fra Alan B. Lancz & Associates Inc i Ohio.

Federal Open Market Committee strammede retorikken vedrørende vækstvurderingen til "solid" fra "moderat", hvilket anses som et "mildt aggressivt" signal ikke mindst i lyset af en skuffende udvikling i forbrugerpriserne i september.

Investorerne havde i vid udstrækning forudset udfaldet af mødet og i koncentrerede sig i stedet om, hvem der kommer til at stå i spidsen for Federal Reserves monetære politik, når den Janet Yellens embedsperiode som centralbankchef udløber i februar.

Præsident Donald Trump vil annoncere sin nominering torsdag, og Fed-styrelsesmedlem Jerome Powell, som har støttet Yellens gradvise tilgang til normaliseringen af pengepolitikken, betragtes som det sandsynlige valg.

BLANDEDE DATA

Onsdag bød på blandede data fra økonomien.

De amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, udviklede sig svagere end ventet med et fald til 58,7 i oktober fra 60,8 måneden før, mens konsensus blandt økonomerne var et indeks på 59,5.

Og prisindekset faldt samtidig til 68,5 fra 71,5 i april og konsensus på 67,8.

Samtidig overraskede anlægsinvesteringerne med en stigning på 0,3 pct. i september på månedsbasis. Markedet havde ventet et fald i investeringerne på 0,2 pct.

Torsdag morgen trækker investorerne i land , idet de amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,1-0,2 pct.

ENERGI I TOP EFTER OLIEPRIS-HIMMELFLUGT

Dagens absolutte topscorer på Wall Street var energiselskaberne. De seneste dages stigende oliepriser gav medvind til hele branchen, der lukkede med et plus på 1,1 pct. efter stigninger i især efterforskningsselskaberne.

Modsat lå de defensive papirer i forsyningsbranchen i bund med et fald på 0,6 pct.

Blandt enkeltaktierne steg kosmetikproducenten Estee Lauder godt 9 pct. efter en bedre en ventet årsprognose.

Også US Steel fik glæde af solide markedsforhold med en stigning på knap 8 pct. efter et godt kvartalsregnskab.

/ritzau/FINANS