Aktier: Missilusikkerhed ventes at give rød åbning

Der er tirsdag udsigt til fald, når det danske aktiemarked åbner.

Der er tirsdag udsigt til fald, når det danske aktiemarked åbner. (Foto: Brian Bergmann/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Der er tirsdag udsigt til fald, når det danske aktiemarked åbner. Blandt dagens regnskaber ventes Sydbank at kunne få opmærksomhed sammen med selskaber som Hartmann, RTX og Skako.

Forventningen om en negativ åbning skyldes en nordkoreansk missiltest, der har skabt uro på de globale aktiemarkeder og har sendt amerikanske aktiefutures og de asiatiske markeder sydover.

De amerikanske aktiefutures ligger med et fald på 0,6 pct. tirsdag morgen. Samtidig falder hovedparten af de asiatiske aktiemarkeder - dog relativt behersket under 1 pct. målt på de toneangivende indeks.

I Europa falder futures for det tyske DAX-indeks med 0,6 pct.

»Mandagens styrkelse af euro kombineret med missilaffyringen i Nordkorea i nat vil trykke stemningen fra morgenstunden, og der er ikke udsigt til, at vi får nyheder i dag, som kan rette op på det,« vurderer seniorstrateg i Nordea Morten Hessner.

Han venter, at de europæiske aktier sætter sig med omkring 0,5 pct. fra morgenstunden.

Herhjemme synger regnskabssæsonen på sidste vers. Der kommer dog nyt fra Sydbank og en række af de mindre selskaber som Hartmann, RTX og Skako. Desuden har A.P. Møller-Mærsk fået regnskabsnyt fra konkurrenten Hapag-Lloyd.

A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie faldt 1,2 pct. til 12.840 kr. mandag, kan konstatere, at Hapag-Lloyd i første halvår leverede en stigning i omsætningen på 19 pct. og en fremgang i driftsoverskuddet (EBITDA) på 83 pct.

Sydbank gør status for andet kvartal omkring kl. 8.30. Bankens seneste forventninger peger på en nogenlunde flad udvikling i både basis- og handelsindtægterne samt nedskrivningerne, mens basisomkostningerne ventes at stige lidt. Sydbank-aktien faldt 0,9 pct. til 260,80 kr. mandag.

Analytikere har blandt andet kigget på aktierne i NKT og IC Group.

NKT er blevet en del af britiske Barclays' investeringsunivers. Det kunne selskabet måske godt have undværet, da banken har indledt dækning af selskabet med anbefalingen undervægt og et kursmål på 370 kr. Det indikerer et negativt potentiale i underkanten af 30 pct., da aktien mandag lukkede med et fald på 0,2 pct. til 525,50 kr.

IC Group har fået løftet anbefalingen til hold fra sælg af den svenske storbank SEB. Kursmålet er løftet til 145 kr. fra 130 kr. Aktien i tøjkoncernen lukkede mandag i 134,50 kr. efter et fald på 0,7 pct.

Blandt dagens regnskaber kan Hartmann fremhæves. Emballageproducenten leverer tal for andet kvartal, hvor investorerne blandt andet vil holde øje med nyt om eventuelle effekter af æggeskandalen tidligere i august.

Selskabet venter i regnskabsåret 2017 en nettoomsætning i intervallet 2,2-2,3 mia. kr. og en overskudsgrad (EBIT-margin) på 11-12,5 pct. Hartmann steg 0,8 pct. til 373,50 kr. mandag.

RTX, der derimod faldt 0,3 pct. til 167,50 kr., leverer også regnskab, men for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2016/2017. Selskabet venter en omsætning for hele regnskabsåret i intervallet 420-435 mio. kr. og et driftsresultat (EBIT) på 68-75 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) i intervallet 73-80 mio. kr.

Der fragår desuden et udbytte på 2 kr. per aktie fra bryggeriet Harboes, der faldt 0,8 pct. til 117,50 kr. mandag.

Regnskaber ventes der også fra Firstfarms, Fast Ejendom Danmark, Migatronic og Andersen & Martini.