Aktier: Mismod rammer markedet med Vestas og Ørsted i fokus

Mens det danske aktiemarked har været lukket på grund af påsken, har der været gang i handlen i flere af påskedagene i Europa, Asien og USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Vestas og Ørsted kan være et par af de aktier, der tirsdag morgen kan gå mod strømmen. For generelt ventes der faldende aktiemarkeder - både herhjemme og i Europa - men de to aktier har gode nyheder med til handlerne.

Mens det danske aktiemarked har været lukket på grund af påsken, har der været gang i handlen i flere af påskedagene i Europa, Asien og USA.

Og på det sidstnævnte marked faldt de tre ledende indeks med op til 2,7 pct. mandag. I Asien sendes markederne ned tirsdag morgen med fald på op mod 1 pct., mens den tyske Dax-future falder med 1 pct.

Onsdag før påske sluttede C25-indekset 0,6 pct. højere i 1114,82.

Vestas kan dog være en af de aktier, der får et positivt fokus, efter at vindmølleselskabet har annonceret en stribe ordrer over påsken. I alt har Vestas landet otte ordrer på samlet 849 megawatt (MW), og dertil kommer en tiårig forlængelse af en serviceaftale på 1150 MW i USA.

Der blev meldt ud om den første ordre sent onsdag, og det var en ordre på 135 MW fra USA til Copenhagen Infrastructure Partners. Leveringen af møllerne ventes at begynde i andet kvartal i år, og parken ventes i drift ved udgangen af i år. Oveni ligger en 25-årig serviceaftale.

Skærtorsdag og langfredag var det ordrer til Jordan, Tyskland, Indien og USA. Lørdag kom der meddelelser om tre ordrer - alle fra USA.

Vestas, der faldt med 1,5 pct. til 429,80 kr. onsdag i sidste uge, afholder desuden generalforsamling i Aarhus senere tirsdag.

Ørsted, der steg med 2,4 pct. til 392 kr. onsdag, har sammen med partneren Eversource afgivet et bud på et havvindmølleprojekt i staten Connecticut på 200 megawatt. Vinderbuddet vil efter planen blive annonceret i juni.

De to selskaber har tidligere afgivet et bud på et projekt i den amerikanske stat Massachusetts, og her tager myndighederne i april en beslutning om, hvilke projekter der går videre til kontraktforhandlingerne.

ANALYTIKERNYT TIL BANKER

Danske Bank fik sent onsdag hævet anbefalingen til "køb" fra "hold" af finanshuset Morningstar. Kursmålet lyder desuden på 278 kr. fra 270 kr. Barclays har omvendt sænket kursmålet til 263 kr. fra 273 kr., mens anbefalingen fortsat lyder på "overvægt".

Danske Bank steg med 0,2 pct. til 225,40 kr. onsdag.

Også Nordea har fået sænket kursmålet af Barclays - her til 72,58 kr. fra 78,85 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News. Anbefalingen lyder fortsat på "overvægt". Nordea faldt med 1,4 pct. til 63,12 kr. onsdag før påske.

CIGARFORHANDLER KØBT AF STG

Scandinavian Tobacco Group, der steg med 0,6 pct. til 106,50 kr. onsdag, har gennemført købet af den amerikanske forhandler af cigarer, Thompson and Company of Tampa. Aftalen blev annonceret i slutningen af januar og er som ventet lukket med udgangen af marts, oplyser selskabet i en meddelelse fra mandag.

Og så har Atlantic Petroleum leveret et stort underskud i 2017, som sender egenkapitalen i et endnu større minus på nu lige over 150 mio. kr. Det fremgår af en kortfattet meddelelse forud for det endelige årsregnskab, der offentliggøres den 6. april.

Resultatet efter skat blev et nettounderskud på 67,7 mio. kr. efter et tab på 58,1 mio. kr. i fjerde kvartal. Resultatet belastes af, at Atlantic Petroleum har nedskrevet sine efterforskningsaktiviteter til nul.

Atlantic Petroleum steg onsdag med 0,7 pct. til 7,65 kr.

/ritzau/FINANS