Aktier: Mismod præger markedet trods smil hos Botox-producent

Allergan, der blandt andet kan få rynkerne til et "forsvinde" med skønhedsproduktet Botox, stiger med 2,7 pct. til 210,23 dollar i de første handler, efter at selskabet mandag inden børsåbning annoncerede et 2 mia. dollar stort aktietilbagekøbsprogram.

Og løftet er tiltrængt, da aktierne er faldet med en femtedel siden slutningen af juli. Det er skuffende nyheder om medicinalkoncernens pipeline, der har været med til at presse kursen, skriver Reuters.

Samlet er mundvigene på Wall Street dog vendt ned fra handelsstarten på ugens første dag, da de tre ledende indeks falder mellem 0,1 og 0,5 pct., hvor Nasdaq står for det største fald.

Der er også nyt fra General Electric, som øger 0,2 pct. til 24,91 dollar efter få handler. Den amerikanske industrigigant har solgt sin industrial solutions-enhed til schweiziske ABB for 2,6 mia. dollar.

Umiddelbart inden de amerikanske markeders åbning talte William Dudley, chef for Federal Reserve i New York, i New York. Han fastholdt den forholdsvis høgeagtige tone i forbindelse med stramninger i pengepolitikken samt en gradvis justering af renten i opadgående retning.

Senere mandag taler Charles Evans, chef for Federal Reserve i Chicago, i Michigan, mens den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, tirsdag holder tale.

/ritzau/FINANS