Aktier: Mismod breder sig i nyhedstyndt marked

Aktierne vender onsdagens plus til et minus i de første handler torsdag morgen. C20 Cap-indekset starter torsdagen ud med et fald på 0,5 pct. til 1011,04.

Læs mere
Fold sammen

I toppen af indekset ligger Genmab og Nordea som de eneste aktier i plus. Genmab stiger med 0,3 pct. til 598,50 kr. uden selskabsspecifikke nyheder, mens Nordea stiger med 0,1 pct. til 88,75 kr. Nordea har fået et klap på skulderen, da Goldman Sachs har øget sit kursmål og anbefaling på bankens aktier. Nu lyder anbefalingen "køb" fra tidligere "neutral", og kursmålet er hævet med 20 pct. til 103,60 kr., viser data fra Bloomberg.

Herhjemme er der relativt stille nyhedsmæssigt omkring de danske selskaber, men Vestas kan måske få lidt opmærksomhed efter forlængelsen af selskabets bankaftale.

Aftalen er dog ikke nok til at hive aktien i plus. Vestas, der falder med 1,0 pct. til 333 kr. torsdag efter et ti minutters handel, har fået skruet en ny kreditaftale sammen med sine banker. Den nye kassekredit på 1050 mio. euro erstatter aftalen fra marts sidste år og løber fem år, med optioner på to år mere. Aftalen med de syv banker har ifølge Vestas en "favorabel prissætning og favorable betingelser".

Også Danske Bank kan tiltrække sig lidt positiv opmærksomhed blandt investorerne, da Berlingske Business kan fortælle, at banken for første gang siden finanskrisen har fået tilgang af nye kunder. Dog er alt ikke godt, da kun en lille gruppe danskere vil anbefale banken til andre, skriver avisen.

Oven i har Danmarks største bank fået hævet sit kursmål til 200 kr. fra 187 kr. hos Goldman Sachs torsdag, viser data fra Bloomberg. Men nyheden er ikke nok til at hive aktien i plus. Danske Bank falder med 0,5 pct. 197,30 kr.

I afdelingen for bankaktier kan der også komme lidt efterdønninger omkring Jyske Bank, der sluttede tæt på toppen i C20 Cap onsdag med en stigning på lige under 2,9 pct. til 337,10 kr. Aktierne falder torsdag morgen med 0,3 pct. til 336,10 kr. Det var det amerikanske finanshus Citigroup, der onsdag indledte dækning af Jyske Bank-aktien med en købsanbefaling og et kursmål på 385. Det gav Jyske Bank mulighed for nogen revanche i et indeks, der i indeværende år er steget tre gange så meget som bankens aktiekurs.

Blandt sidepapirerne kan onlinetøjselskabet Stylepit fortsat komme i fokus, efter selskabet får kritik fra en af sine store aktionærer. Anders Holch Povlsen fra Bestseller, der ejer 24,9 pct. af pressede Stylepit, siger til Berlingske Business, at "medarbejdere og har kunder lidt længe nok", og derfor vil Bestseller ikke deltage i selskabets kapitalrejsning på 50 mio. kr. Angiveligt er der dog en ny aktionær klar med 35 mio. kr.

Stylepit falder torsdag morgen med 1,7 pct. til 0,59 kr. og fortsætter dermed onsdagen nedtur, hvor aktien faldt med 7,0 pct. til 0,60 kr.

Også ALK-Abelló kan få lidt rampelys torsdag, efter selskabet og dets amerikanske partner, Merck (MSD), er kommet i mål med et fase 3-studie. De to selskabers tabletvaccine mod husstøvmideallergi nåede sit primære mål i fase 3-studiet, der involverede cirka 1500 patienter i USA og Canada. Nu vil Merck tage resultaterne videre og diskutere en registreringsansøgning for midlet i USA med sundhedsmyndighederne, FDA.

Jens Bager, administrerende direktør hos ALK-Abelló, siger, at man inden for de næste seks til otte måneder forventer, at ansøgningen kan være indsendt. Og hvis alt går vel, ligger der 10 mio. dollar i udestående milepælsbetalinger i forbindelse med den husstøvmidetablet, som er relateret til registreringsgodkendelsen, oplyser ALK-Abellós topchef til Ritzau Finans.

Aktierne i ALK-Abelló stiger med 4,0 pct. til 828 kr.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk