Aktier: Minifald på Wall Street efter skæven til sløjt Kina

De amerikanske aktiemarkeder lægger ud med mindre fald ved åbningen tirsdag. S&P 500-indekset stiger med 0,1 pct., Nasdaq-indekset falder med knap 0,2 pct., mens Dow Jones stiger med 0,1 pct.

Foto: SPENCER PLATT.
Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktier fortsætter dermed mandagens fald og viser stadig tegn på usikkerhed. USA skæver nemlig blandt andet til det kinesiske marked, som amerikanerne lader til at være påvirket af. Sløje indikationer fra den kinesiske økonomi parret med skuffende amerikanske tal for privatforbrug, nyinvesteringer og ikke mindst en lavere aktivitet i fremstillingssektoren end estimeret har tilsyneladende trukket tæppet væk under investorernes tillid.

- De kinesiske data var svage, og jeg tror, der er en voksende bekymring over det generelle oversøiske økonomiske billede, og over hvordan det vil påvirke den amerikanske økonomi. Der er en masse blandede signaler og modstridende indikationer, siger porteføljemanager John Carey fra Pioneer Investment Management til Bloomberg News.

I USA er der desuden skuffelse over nøgletallene for det amerikanske privatforbrug. Forbruget lå godt nok 0,2 pct. højere i juni end samme måned året før - og dermed på niveau med forventningerne - men maj-statistikken blev nedrevideret til en vækst på 0,7 pct. fra tidligere meddelt 0,9 pct.

Også i den amerikanske fremstillingsindustri udviklede aktiviteten sig svagere end ventet. ISM-indekset faldt til 52,7 i juli fra 53,5 i juni og lå dermed en del under økonomernes ventede værdi på 53,5.

Slutteligt lå ikke mindst omfanget af anlægsinvesteringer i USA i juli på beskedne 0,1 pct. på månedsbasis. Analytikere havde ventet en forøgelse på 0,6 pct.

Nu venter markedets aktører på, at nøgletallene for det amerikanske arbejdsmarkedsrapport offentliggøres på fredag, efter at den amerikanske centralbank på sit seneste møde i juli efterlyste tegn på yderligere opsving på arbejdsmarkedet, før renten kan forhøjes.

Regnskabssæsonen er i USA for denne omgang så småt ved at klinge af, men der er tirsdag dog kommet nyt fra fødevareproducenten Kellogg.

Den stærke dollar gør ondt på Kellogg, som sælger mange af sine produkter i anden valuta end den amerikanske. Udviklingen kommer imidlertid ikke overraskende for analytikerne, som stort set formåede at ramme plet i forhold til de resultater, cornflakesproducenten tirsdag præsenterede for finansmarkedet.

Kellogg starter tirsdag med at stige med 0,3 pct. til 66,25 dollar.

Den amerikanske ethanolindustri er presset på indtjeningen. Det viser tirsdagens regnskab fra den amerikanske ethanolproducent Archer-Daniels-Midland (ADM), der er kunde hos Novozymes, tydelige tegn på. ADM oplevede i andet kvartal en kraftig resultatforværring til 43 mio. dollar fra 145 mio. dollar i samme periode året før. Selskabet tilskriver faldet lavere marginer i industrien.

ADM-aktien lægger dog tirsdag ud med at stige 1,7 pct. til 48,52 dollar.

Resten af ugen byder desuden på regnskaber fra blandt andre Walt Disney, Time Warner og Rio Tinto.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk