Aktier: Mineselskaberne løftes af kinesiske tal

Læs mere
Fold sammen

Især mineselskaberne har en fin dag i den europæiske aktiehandel, efter at et kinesisk indeks for aktiviteten i industrien i august natten til torsdag viste en overraskende stigning.

På sektorbasis ligger mineaktierne torsdag middag 1,6 pct. højere og dermed i toppen af det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der stiger 0,8 pct.

I London stiger FTSE 100-indekset 0,6 pct. DAX-indekset i Frankfurt ligger 0,7 pct. højere, og CAC 40-indekset i Paris løftes 0,8 pct.

På selskabsplan afspejler den optimistiske stemning blandt råvareselskaberne sig i en stigning på 4 pct. for britiske Antofagasta og på 2,9 pct. for svenske Billerudkorsnas. Britiske Anglo American stiger 2,8 pct., schweizisk-britiske Glencore stiger 2,1 pct., og stålkoncernen Arcelormittal med base i Luxembourg stiger også 2,7 pct.

Omvendt har den franske supermarkedskæde Carrefour en hård torsdag på børsen, efter at virksomheden skuffede med sine resultater i andet kvartal og samtidig advarede om et svært andet halvår som følge af hård konkurrence. Aktien falder 15 pct. og indtager sidstepladsen i Stoxx 600.

Øverst i det europæiske fællesindeks troner TC Icap med en stigning på 7,5 pct. initieret af ros fra Morgan Stanley, der beskriver selskabet som det mest overbevisende tilfælde af restrukturering. Anbefalingen af TC Icap, der tilbyder mæglerservice inden for blandt andet engrosforretning og råvareaktiviteter, er "overvægt".

/ritzau/FINANS