Aktier: Mindskede bekymringer sikrer positiv stemning

Der er fremgang på størstedelen af de store europæiske aktiemarkeder tirsdag ved middagstid, efter at en række bekymringer ikke længere tynger investorerne i samme grad som tidligere.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Der er fremgang på størstedelen af de store europæiske aktiemarkeder tirsdag ved middagstid, efter at en række bekymringer ikke længere tynger investorerne i samme grad som tidligere.

Investorernes stigende risikoappetit fortsætter dermed, efter at orkanen Irma mistede noget af pusten ind over land i USA, og frygten for en eskalering af forholdet til Nordkorea er blevet dæmpet.

»Markedsstemningen forbedres fortsat igen, da de risikobegivenheder, der drev søgningen mod sikre havne i slutningen af sidste uge, fortsat bliver mindre, hvilket har hjulpet dollar og aktier højere,« siger Richard Perry, markedsanalytiker hos Hantec Markets, til Marketwatch.

Han henviser til, at styret i Nordkorea eksempelvis afholdt sig fra at affyre missiler i anledningen af nationaldagen i weekenden.

Tirsdag har Nordkorea advaret om, at USA kommer til at føle "den største smerte" nogensinde, efter at amerikanerne har fået indført nye sanktioner mod Nordkorea igennem FN's Sikkerhedsråd.

Det ser dog ikke ud til at have den helt store negative effekt på finansmarkederne, og klokken 13.30 stiger det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks 0,6 pct.

I Frankfurt og Paris er der stigninger på henholdsvis 0,6 pct. og 0,7 pct., mens FTSE 100-indekset i London vendte en stigning til et fald på 0,2 pct. efter offentliggørelsen af de britiske inflationstal tirsdag formiddag.

På selskabssiden er der fokus på Ashtead, der udlejer entreprenørudstyr, efter at det britiske selskab kom ud af første kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/18 med en fremgang i både omsætningen og resultatet, der var højere end ventet blandt analytikerne.

Samtidig fortalte Ashtead i forbindelse med regnskabet, at det forventer, at ødelæggelserne efter de kraftige orkaner Harvey og Irma, der den seneste tid har ramt USA, vil føre til en stigende efterspørgsel. Aktien stiger 7,9 pct. tirsdag middag.

I toppen af det fælleseuropæiske indeks ligger Dormakaba, der producerer sikkerheds- og adgangsløsninger, efter en fremgang på 8,9 pct. Det schweiziske selskab offentliggjorde tirsdag årsregnskab, og tallene viste en solid organisk vækst og en EBITDA-margin, der slog de analytikerestimater, som var indsamlet af Bloomberg.

Britiske SSP Group må omvendt tage sig til takke med en bundplacering, efter at analytikerne i Citi har sænket anbefalingen af selskabets aktie til "neutral" fra "køb". Tirsdag ved middagstid falder aktien 2,5 pct.

Det mere negative syn på cateringgiganten kommer som følge af den svage forbrugertillid i Storbritannien og andre geopolitiske begivenheder, skriver storbanken i en kommentar ifølge Bloomberg.