Aktier: Mindre stigninger over en bred kam på Wall Street

Det amerikanske aktiemarked åbnede tirsdag med stigninger som indikeret i futuresmarkedet op til åbningen.

Efter få minutters handel stiger det brede S&P 500-indeks 0,2 pct., mens Dow Jones, som blot har 30 aktier i sig, vinder 0,4 pct., og det teknologitunge Nasdaq stiger 0,1 pct.

I Dow Jones-indekset er det kun apotekerkæden Wallgreens og McDonald's, der falder, mens de resterende 28 aktier stiger.

PEPSICO STIGER

Pepsico, der sælger alt fra sodavand til havregryn, har haft et overraskende positivt andet kvartal på trods af fortsat lav vækst i det traditionelle segment for drikkevarer.

Det belønner markedet.

For kvartalet ramte omsætningen 16,1 mia. dollar, hvilket var en stigning på 2,4 pct. sammenlignet med samme kvartal sidste år og herudover bedre end de 16,0 mia. dollar, som analytikerne ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter.

Trods volumenfald på nogle af de modne markeder var det dog ikke nok til at sænke omsætningen hos Pepsico, der også tjente mere end ventet i andet kvartal, hvor kerneindtjeningen sluttede på 1,61 dollar per aktie mod ventet 1,52 dollar ifølge Bloomberg News.

Pepsico, der gentager forventningerne til indeværende år, stiger 2,3 pct. til 110,24 dollar.

TESLA KØRER OP

Tesla stiger 2,2 pct. til 325,94 dollar.

Den amerikanske producent af elbiler går angiveligt med planer om at bygge en fabrik i Kina. Det skriver Bloomberg News, der har talt med unavngivne kilder. Ifølge nyhedsbureauet bliver fabrikken i stand til at producere 500.000 elbiler om året.

Historien om, at Tesla planlægger at flytte produktion til Kina, kommer, kort tid efter kineserne hævede tolden på amerikansk fremstillede biler til 40 pct. fra 25 pct., efter at USA lagde told på kinesiske varer fredag.

I løbet af ugen er der flere regnskaber fra USA. Ikke mindst fredag, hvor storbank-treenigheden Citigroup, JPMorgan og Wells Fargo leverer tal.