Aktier: Mindre stigning med Mærsk i toppen

Det danske eliteindeks C20 Cap har lidt at indhente ovenpå skuffende nøgletal fra USA og stiger onsdag 0,2 pct. til 1039,31

Tirsdag faldt C20 Cap-indekset med 1,1 pct. til 1036,81.

Indekset tog især et dyk efter klokken 16 dansk tid, fordi de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servic8esektoren, ISM non-manufacturing, skuffede i august.

En tilsyneladende opbremsning i aktiviteten resulterede i et fald til 51,4 fra 55,5 måneden før. Ifølge Bloomberg News forventede økonomerne et fald til 54,9.

Ligeledes røg de amerikanske aktieindeks i negativt territorium ovenpå det skuffende nøgletal, men fik dog rettet sig efter dansk lukketid og endte med stigninger.

Futures på de store amerikanske aktieindeks indikerer minimale stigninger.

TOP OG BUND

I toppen af C20 ligger Mærsk A-aktien sammen med Vestas og DSV. Mærsks A-aktie stiger 0,62 pct. til 9700 kr., efter at den gik helt til bunds med et fald på 3 pct. til 9640 kr. tirsdag.

I bunden af eltieindekset ligger finansaktien Jyske Bank, der kan være præget af de faldende renter ovenpå det skuffende ISM-tal. Det var tilfældet i USA, hvor flere storbankers aktier blev handlet ned.

Jyske Bank-aktien falder 0,4 pct. til 314 kr.

RENTEMØDE I ECB

Sydbank forventer, at handelsdagen vil være præget af en afventende stemning inden torsdagens rentemøde i ECB.

- Handelsdagen må forventes at være præget af forholdsvis afventende investorer, da fokus er rettet på torsdagens udkom af ECB´s rentemøde, skriver banken i en kommentar.

NORDEA OG DANSKE BANK TIL EFTERSYN HOS UBS

Nordea har fået hævet sit kursmål hos UBS. Finanshuset har løftet sit kursmål en smule til 68,71 kr. fra 65,25 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb" viser data fra Bloomberg.

Nordea-aktien falder 0,23 pct. onsdag til 65,65 kr.

Også Danske Bank-aktien har fået et lille løft af USB, hvor kursmålet er hævet til 187 kr. fra 183 kr. Anbefalingen er uændret "neutral" ifølge Bloomberg.

Onsdag falder Danske Bank-aktien 0,26 pct. til 194,30 kr.

Derudover kan Scandinavien Tobacco Group få opmærksomhed, eftersom storaktionæren Swedish Match har skilt sig af med en tredjedel af sine aktier i selskabet til 106 kr. per aktie ifølge en meddelelse onsdag morgen. STG-aktien falder onsdag 2,03 pct. til 107,2 kr.

Onsdag kommer Expedit, der beskæftiger sig med butiksløsninger til detailhandlen, med regnskab for årets andet kvartal. Selskabet venter i 2016 en omsætningsvækst i forhold til 2015, men at resultatet vil være på omtrent samme niveau.