Aktier: Mindre plusser i Asien men med underliggende nervøsitet

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger med generelle stigninger tirsdag morgen.

Læs mere
Fold sammen

Men under overfladen lurer nervøsiteten, der først og fremmest er styret af den britiske afstemning torsdag om tilknytningen til Den Europæiske Union.

- Markederne har et ensidigt fokus på én ting - Storbritanniens folkeafstemning om fortsat EU-medlemskab. Vi er næsten nødt til at tage denne uge en dag af gangen, så nervøs er handlen, siger markedsstrateg Chris Weston fra IG Ltd. i Melbourne ifølge Bloomberg News.

FED-CHEF SKAL FORSVARE PENGEPOLITIK

Sideløbende vil der blive spidset ører, når den amerikanske centralbankchef Janet Yellen senere tirsdag forsvarer den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, pengepolitik over for Kongressens økonomiske udvalg.

- Yellen kan påpege bekymringer over økonomien, som vil lægge et nedadgående pres på dollar og øge efterspørgslen efter yen. Og så er der stadig lidt tid inden, den britiske folkeafstemning og dermed en chance for, at den offentlige mening, som peger mod at blive i EU, vil ændre sig, siger chefstrateg Toshihiko Matsuno fra SMBC Friend Securities i Tokyo til Bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks stiger 0,5 pct., og det bredere Topix-indeks øger 0,4 pct.

De kinesiske aktier ligger samtidig i positivt territorium. Shanghai Composite stiger 0,3 pct., og CSI 300-indekset øger 0,4 pct., mens Hang Seng i Hongkong handles 0,5 pct. højere.

BLANDET UDVIKLING PÅ MINDRE BØRSER

På de øvrige børser ligger Sydkoreas Kospi-indeks og Singapores Strait Times begge med et minus på 0,2 pct., mens Taiwans Taiex-indeks stiger 0,5 pct., og investorerne i Sydney går hjem med plus på 0,1 pct. i ASX-indekset.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,2-0,3 pct. klokken 06.30 fredag.