Aktier: Mindre kursfald mens investorerne venter på Fed-nyt

De amerikanske aktier lukkede med mindre kursfald onsdag. Dagen var præget af en lav volumen, mens mange investorer afventer torsdagens tale fra den amerikanske centralbankchef Janet Yellen.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset lukkede onsdag med et fald på 0,2 pct. til 1938,76. De tunge aktier i Dow Jones droppede 0,3 pct. til 16.279,89, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset dykkede 0,1 pct. til 4752,74.

Omsætningen lå i underkanten af det normale med 650 mio. aktier på New York Stock Exchange og blot 1,5 mia. aktier på Nasdaq-børsen.

- Det er en stille dag i dag. Vi står foran morgendagens tale fra Yellen. Investorerne håber, at hun vil komme med nogle flere kommentarer, der kan tage brodden af den forvirring og usikkerhed, som hendes kommentarer fra sidste uge medførte, siger kapitalstrateg Matt Maley fra Miller Tabak & Co i New York til Bloomberg News.

Centralbankchef Janet Yellen får torsdag en chance for at gøre det klart, om Federal Reserve fortsat er på sporet af en renteforhøjelse i år, eller om sidste del af normaliseringsprocessen af pengepolitikken er udsat til næste år.

Yellens tale har overskriften "Inflations-dynamik og pengepolitik", og da der ikke er lagt op til spørgsmål, er det helt og aldeles op til Yellen selv at beslutte, om hun ønsker at vejlede markedet gennem en præcisering efter de mange modstridende meldinger fra diverse centralbanktopfolk i kølvandet af sidste uges pengepolitiske møde.

Onsdagens kursfald blev ført an af fald i energiproducenterne. De ugentlige olielagerdata signalerede igen lav efterspørgsel, mens onsdagens skuffende kinesiske PMI-opgørelse fra fremstillingssektoren fortsat pressede råstofproducenterne.

Det tyngede blandt andet mineselskabet Freeport-McMoran, der i forvejen var underdrejet ovenpå en 37 pct.s reduktion i kursmålet fra storbanken HSBC. Minegiganten faldt 5,6 pct.

I den modsatte ende af skalaen lå it-sektoren, hvor aktier som Facebook og Apple hver steg omkring 1 pct.

I autobranchen blev de store bilfabrikanter lettere positivt påvirket af det skandaleramte Volkswagens fyring af topchefen. Volkswagen, som styrtdykkede over 30 pct. over de foregående to dage, steg et par pct. onsdag, og i USA smittede det af på Fiat Chrysler, der steg 2,6 pct., mens såvel GM som Ford faldt henholdsvis 1,7 pct. og 1,0 pct.

Finanshuset First Niagara Financial lukkede 14,5 pct. højere i 10,26 dollar efter medierapporter om, at den New York-baserede bank står foran et salg. Analysehuset Piper Jaffray påpegede sandsynligheden af et opkøb og satte prislappen til 11-13 dollar per aktie.

Et skuffende sæt PMI-data fra Japan her vendt stemningen torsdag morgen. Tokyo-børsen igen er i omdrejninger efter en fem dage lang weekend, og efter en blandet start ligger de asiatiske aktier generelt med kursfald.

Samtidig falder de amerikanske aktiefutures med knap 0,4 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk