Aktier: Mindre frygt for brexit kan give god start på ugen i USA

Der er lagt op til stigninger på det amerikanske aktiemarked mandag, hvor god stemning på børserne i Europa ser ud til at smitte af på den anden side af Atlanten.

Forud for den britiske EU-afstemning på torsdag har de seneste meningsmålinger peget på et mindre forspring til blive-siden - et modsat billede end sidste uge - og det bliver tolket positivt på aktiemarkedet.

Omkring halvanden time før handelsstart på de amerikanske børser er der udsigt til stigninger i niveauet 1,2-1,3 pct. for de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Fremgangen er dog ikke helt stor som i Europa, hvor de mulige negative effekter af et britisk exit - også kaldet brexit - vurderes at kunne gøre mere ondt. Her ligger indeksene oppe på den pæne side af 3 pct.

»Folk snakker i øjeblikket om et skift i oddsene frem mod denne uges afstemning i Storbritannien. Brexit er en risiko, men kommer det til at få verdensøkonomien til at bryde sammen. Nej,« siger Michael Hewson, der er markedsanalytiker ved mæglervirksomheden CMC Markets, til Bloomberg News.

Blandt selskaberne er der ifølge Bloomberg News opmærksomhed omkring Disney, som har sat ny salgsrekord i forbindelse en animationsfilm. Det er filmen "Find Dory", der er blevet solgt billetter for 136,2 mio. dollar - svarende til omkring 900 mio. kr. - til.

I formarkedet stiger aktien Disney-aktien med 1,1 pct.

Der er også fokus på Genmab-konkurrenten Celgene. Det amerikanske finansmagasin Barron's skriver, at aktien næste år kan stige op mod 30 pct., i takt med at investorerne får øjnene op for virksomhedens potentiale, hvor kræftmidlet Revlimid - der er en konkurrent til Genmabs Darzalex - nævnes som en vækstmotor.

Celgene-aktien løftes 1,6 pct. i formarkedet.