Aktier: Mindre comeback trods politiske bekymringer

De amerikanske aktier fik et mindre comeback onsdag, men sluttede under dagens toppunkt grundet bekymringer over præsident Donald Trumps dagsorden og Federal Reserves bekymringer for den svage inflationsudvikling.

Læs mere
Fold sammen

Dagens aktivitet var igen forholdsvis lav i det sommerferie-prægede marked.

S&P 500-indekset sluttede med et plus på godt 0,1 pct. til 2468,11. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede også med en gevinst på godt 0,1 pct. i 22.024,87, mens Nasdaq-indekset endte dagen med et hop på 0,2 pct. til 6345,11.

CBOE-volatilitetsindekset, der er et barometer for Wall Streets nervøsitet, faldt for fjerde dag i træk og er nu 27 pct. lavere end hen mod slutningen af sidste uge, hvor indekset nåede et ni måneders toppunkt.

Aktieinvestorerne tabte noget af tilliden, efter præsident Trump opløste de to højprofilerede rådgivende komiteer, Manufacturing Council og Strategy and Policy Forum, efter at endnu to topchefer valgte at træde tilbage som reaktion på præsidentens kommentarer om weekendens voldelige sammenstød i Charlottesville, Virginia.

- Det kaster mere tvivl over Trumps evner til at presse sin politik igennem, vurderer investeringschef David Schiegoleit fra US Bank Private Wealth Management i Newport Beach i Californien ifølge Reuters

Også offentliggørelse af referatet fra det seneste pengepolitiske møde i Federal Reserve øgede usikkerheden, idet rentekomiteen viser sig mere og mere forsigtig på grund af den svage inflationsudvikling, hvilket har fået nogle deltagere til at opfordre til at stoppe for yderligere renteforhøjelser, indtil det står klart, at tendensen er forbigående.

- Reaktionen på oplysningerne er blandede. Investorerne er bekymrede over, at inflationen ikke rammer Fed's mål, og at Fed kan komme til at stramme for tidligt, siger seniorstrateg Bucky Hellwig fra BB&T Wealth Management i Alabama til Reuters.

Torsdag morgen er det slut med den positive investorindstilling. De amerikanske futures handles med fald på 0,1-0,2 pct.

OVERVÆGT AF POSITIVE SEGMENTER

Der var plus i ni undergrupper i S&P 500-indekset, mens blot to segmenter lukkede med negativt fortegn.

Bedst gik det råvarebranchen med en stigning på 0,9 pct. efterfulgt af varige forbrugsgoder, der steg 0,5 pct.

Blandt de få negative elementer lå energisektoren helt i bund med et tab på 1,1 pct., mens finansbranchen som den anden negative sektor faldt 0,2 pct.

Blandt enkeltaktierne stod USA's næststørste discountkæde, Target, for en stigning på 3,6 pct. i kølvandet af en solid kvartalsrapport.

Biotekselskab Biogen blev hjulpet til en stigning på 2,1 pct. af Goldman Sachs, der føjede aktien til listen over særligt køb - den såkaldte Conviction Buy List.

Efter børstid var der nyt fra netværksproducenten Cisco Systems. Det var et helt igennem forudsigeligt regnskab, men forventningerne skuffede, hvilket tyder på, at den igangværende turn-around ikke går godt.

Aktien faldt 2,5 pct. i eftermarkedet efter en stigning på 0,8 pct. i den ordinære børstid.

/ritzau/FINANS