Aktier: Mindre comeback efter sløj start på 2016

Der var en lille revanche på det amerikanske aktiemarked tirsdag, efter at investorerne mandag trådte ind i det nye aktieår med den dårligste start siden 2001.

Læs mere
Fold sammen

Mandagens fald skyldtes blandt andet store fald på det kinesiske aktiemarked, men tirsdag var der fra statslig side gjort en række tiltag til at understøtte markedet - blandt andet statsejede fonde købte op i markedet - og det berolige investorerne i USA.

Det brede S&P 500-indeks steg 0,2 pct., Dow Jones-indekset steg 0,1 pct., mens Nasdaq omvendt faldt 0,2 pct. Mandag dykkede indeksene 1,5-2,1 pct.

- I et volatilt miljø som dette vil markederne være en anelse positive i år - uden at det bliver specielt meget. Det bliver vigtigere at lave sit hjemmearbejde her end i noget andet miljø, siger Stephen Wood, der er chefmarkedsstrateg ved Russell Investments i New York, til Bloomberg News.

Blandt selskaberne var der fokus på Apple, som ifølge det japanske medie Nikkei mindsker sin produktion af iPhone 6 og iPhone 6s med 30 pct. i årets første tre måneder. Investorerne reagerede ved at sende Apple-aktien ned med 2,5 pct.

Der var også fokus på medicinalselskabet Eli Lilly, der blandt andet er konkurrent til Novo Nordisk. Selskabet kom tirsdag med forventninger til 2016, som var svagere end analytikernes.

Eli Lilly venter en justeret indtjening per aktie på 3,45-3,55 dollar i 2016, mens analytikernes forventninger ifølge estimater indsamlet af Bloomberg lyder på 3,65 dollar. Aktien steg alligevel 1,5 pct.

Trods mindre stigninger tirsdag er der atter udsigt til fald onsdag. Futures for de tre største amerikanske aktieindeks peger i retning af fald på 0,8-0,9 pct.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk