Aktier: Midtvejsvalg skaber optimisme på Wall Street

Det amerikanske aktiemarked har lagt fra land med stigninger på alle de tre ledende indeks. Det er dagen derpå efter midtvejsvalget, der blev en slående sejr til Republikanerne, der nu har flertal i både Senatet og Repræsentanternes Hus.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere medier skriver, at Republikanerne traditionelt er mere venligt stemt for erhvervslivet, og investorerne har da også taget godt imod valgresultatet, idet alle tre ledende indeks noterer sig stigninger.

S&P 500 stiger med 0,5 pct., Dow Jones åbner 0,4 pct. højere, mens Nasdaq har startet dagen med at stige 0,5 pct.

- Republikanerne ses som mere positive over for virksomheder og erhvervslivet, så det er ikke overraskende, at markederne reagerer positivt på valgresultatet. Resultatet gør det måske nemmere at gennemføre lovforslag, og det er en god ting for USA, vurderer Veronika Pechlaner, der er investeringsrådgiver i Ashburton, til Bloomberg News.

Regnskabssæsonen er på sit højeste, og onsdagen byder på regnskaber fra blandt andet Time Warner, Tim Hortons, Tesla Motors, CBS og News Corp.

Time Warner når ifølge Bloomberg News analytikernes estimater, hvad angår indtjening per aktie og omsætning. Selskabets justerede indtjening per aktie landede på 1,22 dollar, hvor analytikerne havde sat næsen op efter en justeret indtjening per aktie på 94 cent.

Omsætningen landede på 6,24 mia. dollar mod analytikernes estimat på 6,16 mia. dollar.

Efter kort tids handel stiger Time Warner 3,4 pct. på Wall Street.

Internethandelsselskabet Alibaba leverede tirsdag det første regnskab som børsnoteret virksomhed i New York, og det var glimrende læsning.

Det sendte Alibaba-aktien op med 4,2 pct. til 106,1 dollar, og opturen ser ud til at fortsætte onsdag, hvor selskabet stiger yderligere 3,2 pct. til 109,4 dollar.

Alibaba blev børsnoteret 18. september i 68 dollar.

Først på eftermiddagen dansk tid blev forløberen for den vigtige arbejdsmarkedsrapport, ADP-rapporten, offentliggjort, og det var med et resultat bedre end ventet. Rapporten viste en stigning på 230.000 job i oktober, mens analytikerne ifølge Bloomberg News ventede 220.000 flere jobs i oktober.

Samtidig blev tallene for september revideret op til 225.000 job.

Det amerikanske ISM-indeks for serviceerhvervene for oktober offentliggøres klokken 16.00. Her stiler analytikerne efter et indeks på 58.