Aktier middag: Solid Carlsberg-stigning på regnskab

Carlsberg-aktien løftes af god indtjening i halvårsregnskabet, og bryggeriaktien sammen med NKT ligger i front af C20-feltet. Novo Nordisk understøtter C20-fremgangen på 1,1 pct. til 323,07.

Carlsberg stiger 5,0 pct. til kurs 387 efter bryggeriets halvårsregnskab, som overrasker på indtjeningssiden, og en fastholdes af driftsindtjeningen (EBIT) for 2009 tolkes positivt. Det overskygger Carlsbergs nedjustering af omsætningsprognosen, som var ventet af flere analytikere. Carlsbergs driftsindtjening stiger til 3,66 mia. kr. i andet kvartal, hvilket er klart bedre end analytikernes forventninger.

Carlsberg venter fortsat en driftsindtjening (EBIT) på mindst 9 mia. kr. og et overskud på 3,5 mia. kr. efter skat i 2009, mens omsætningsprognosen sænkes med 2 mia. kr. til 61 mia. kr. Carlsberg sænker salgsforventningerne det generelle russiske ølsalg til minus 5-6 pct. i 2009 fra bryggeriets tidligere ventede et fald på 2 pct.

Carlsberg øgede sin markedsandel på de fleste markeder i Asien og Østeuropa, herunder især i Rusland, og fastholdt sin overordnede markedsandel i Nord- og Vesteuropa. Investeringsbanken Carnegie kommenterede, at tallene var stærke og fastholder sin "Outperform"-anbefaling.

- Aktien stiger pænt, efter at Carlsberg fremlagde pæne tal og fastholder sine forventninger - bortset fra omsætningsforventningen, hvilket heller ikke var ventet i markedet. Carlsberg vinder markedsandele, og et marginalt minus er de sænkede forventninger til det russiske ølmarked, udtaler Ole Kjær Jensen.

NKT ligger godt fremme med en stigning på 5,2 pct. til kurs 220,8. NKT Cables-konkurrent Prysmian har fået hævet sin anbefaling til køb fra hold hos Royal Bank of Scotland. Nilfisk-konkurrenten amerikanske Tennant steg tirsdag markante 13,8 pct., og den fortsætter dermed fremgangen efter seneste uges regnskab.Novo Nordisk ligger 1,5 pct. højere i kurs 311,0, og investorerne afventer nu torsdag morgens halvårsregnskab fra diabeteskoncernen.

A.P. Møller - Mærsk's B-aktie stiger 1,7 pct. til kurs 35.400. Maersk Line annoncerer endnu en serie prisstigninger over for sine kunder. Denne gang er det raterne mellem Asien og Latinamerika samt de vestafrikanske ruter, der får et hak i vejret.Bang & Olufsen stiger 5,1 pct. til kurs 49,9. Den tyske konkurrent Loewe har aflagt regnskab for første halvår, hvor salget faldt 20 pct., men alligevel venter Loewe mindst at nå samme salg i 2009, som man gjorde året forinden. Regnskabet kommer forud for helårsregnskabet hos B&O den 19. august.

Ringkjøbing Landbobank stiger 4,6 pct. til kurs 549 efter have aflagt halvårsregnskab, hvor forventningerne om et basisresultat i intervallet 250-450 mio. kr. bliver fastholdt. Banken skriver, at Nationalbankens stresstest viser, at Ringkjøbing Landbobank er stærkt funderet.

- De tilpasninger, der kommer til at ske over de kommende år vil naturligt give banken nogle muligheder. Banken ønsker at bruge disse muligheder til at bearbejde og tiltrække nye kreditværdige kunder i de kommende år, skriver ledelsen i halvårsrapporten.

Søndagsavisen stiger 9,4 pct. til kurs 26,8 oven på et halvårsregnskab, hvor gratisavisen og distributionsselskabet fastholder forventningerne. Søndagsavisen leverede et underskud før skat på 7,7 mio. kr. mod et underskud på 13,6 mio. kr. i samme periode sidste år.

RB-Børsen