Aktier: Michael Kors står til fald i svagt positivt marked

Modedetailselskabet Michael Kors vil formentlig få en hård medfart fra børsåbningen onsdag oven på en skuffende forventningsmelding.

Foto: RICK WILKING. Arkivfoto. Michael Kors i Lakewood, Colorado. REUTERS/Rick Wilking
Læs mere
Fold sammen

Overordnet ventes markedet ellers lettere positivt fra åbningen. Futures for det brede S&P 500-indeks indikerer en stigning på 0,1 pct. fra åbningen. Endvidere indikeres Nasdaq 0,3 pct. højere, mens futuren for Dow Jones ligger til et plus på 0,1 pct.

Tirsdag sluttede S&P 500-indekset med et minus på 0,1 pct. i 2412,91. Det tunge Dow Jones-indeks droppede 0,2 pct. og lukkede i 21.029,47, mens Nasdaq-indekset trak sig 0,1 pct. tilbage til 6203,19.

Michael Kors har før åbningen leveret tal for fjerde kvartal af 2016/17, og det var generelt med opløftende tal i forhold til forventningerne. Til gengæld skuffer selskabet med forventningerne til første kvartal og hele det nye regnskabsår.

Selskabet venter i 2017/18 en indtjening per aktie på 3,57-3,67 dollar, hvilket er et stykke under analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 3,96 dollar. I formarkedet er aktien i Michael Kors faldet 6,7 pct.

Der kan også komme fokus på Exxonmobil, som onsdag holder sit årlige møde med aktionærerne. Her vil klimaændringerne være på toppen af agendaen, skriver CNN, og under seancen vil der være en afstemning om et forslag, der kræver, at Exxon stresstester sine aktiver for risici afledt af begrænsninger på Co2-udledninger og nye teknologier som elektriske biler.

I formarkedet er Exxonmobils aktie faldet 0,5 pct. påvirket af et fald i olieprisen. Prisen på en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, er onsdag faldet 2,6 pct. til 48,36 dollar.

På nøgletalsfronten samler interessen sig om tal for det igangværende boligsalg og Chicago-indkøbschefernes forventninger.

Efter dansk børslukketid kommer der desuden Federal Reserves såkaldte Beige Book, som centralbanken offentliggør otte gange årligt og indeholder betragtninger om den økonomiske udvikling.