Aktier: Michael Kors ramt af skuffende prognose

De amerikanske aktiebørser er onsdag åbnet med beskedne plusser i det store indeks. Den positive stemning gælder dog ikke for modedetailselskabet Michael Kors, der bliver sendt ned af en skuffende forventninger fra selskabet til indeværende regnskabsår.

Efter få minutters handel ligger S&P 500-indekset 0,1 pct. højere i 2415,34. Det tunge Dow Jones-indeks stiger 0,05 pct. til 21.041,52, og Nasdaq-indekset kan notere et plus på 0,3 pct. til 6220,51.

Michael Kors kom før åbningen med regnskab for fjerde kvartal af 2016/17, og det var generelt med opløftende tal i forhold til forventningerne. Til gengæld skuffede selskabet med forventningerne til første kvartal og hele det nye regnskabsår.

Selskabet venter i 2017/18 en indtjening per aktie på 3,57-3,67 dollar, hvilket er et stykke under analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 3,96 dollar. I den indledende handel falder Michael Kors-aktien med 8,5 pct.

Der kan senere også komme fokus på Exxonmobil, som onsdag holder sit årlige møde med aktionærerne. Her vil klimaændringerne være i toppen af agendaen, skriver CNN, og under seancen vil der være en afstemning om et forslag, der kræver, at Exxon stresstester sine aktiver for risici afledt af begrænsninger på CO2-udledninger og nye teknologier som elektriske biler.

Fra åbningen falder Exxonmobils aktie 0,6 pct. påvirket af et fald i olieprisen. Prisen på en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, er onsdag faldet 2,6 pct. til 48,36 dollar.

På nøgletalsfronten samler interessen sig om tal for det igangværende boligsalg kl. 16 og Chicago-indkøbschefernes forventninger kl. 15.45.

Efter dansk børslukketid kommer der desuden Federal Reserves såkaldte Beige Book, som centralbanken offentliggør otte gange årligt og indeholder betragtninger om den økonomiske udvikling.

/ritzau/FINANS