Aktier: Medvind til europæiske bankaktier fejer ind over Europa

De europæiske aktieindeks ligger an til at gå på weekend med plusser.

Læs mere
Fold sammen

Det er olieprisens fremmarch samt medvind til bankaktierne, der er med til at sikre, at der er plusser på de større børser.

Fredag først på eftermiddagen stiger aktierne på børsen i London med 0,7 pct., mens både aktierne i Paris og i det tyske Dax-indeks i Frankfurt er oppe med 0,8 pct.

Ser man på det paneuropæiske Stoxx 600-indeks, ligger næsten alle undergrupperne i plus - og indekset stiger samlet 0,7 pct. med den italienske banksektor som dagens højdespringere med stigninger helt op på 12,5 pct. Også BP og Royal Dutch Shell stiger med henholdsvis 2,1 og 1,9 pct. fredag middag.

Underindekset banker stiger med over 2 pct., mens olie- og gasselskaberne stiger med 1,5 pct. samlet.

- Markederne er så uforudsigelig lige nu, siger Dirk Thiels, chef i KBC Asset Management til Bloomberg News.

- Måske kan en sæson med bedre indtjening hos selskaberne ændre det, men lige nu behøver man ikke en masse nyheder, for at markederne bliver nervøse, siger han.

Den italienske bank Unicredit stiger med lidt over 8 pct., efter at bankens administrerende direktør, Frederico Ghizzoni, var ude at sige, at de italienske finansielle institutioner arbejder "intensivt" på at finde en løsning for at støtte en rekapitalisering af nødlidende banker, så også private investorer kan deltage i en redningsplan.

- Et antal privatejede institutioner diskuterer lige nu en løsning. Og vi anser det for at være positivt, og de italienske banker kan drage fordel af det, sagde han ifølge Bloomberg på en pressekonference.

Samtidig er der generelt medvind til bankaktierne i Europa, siger Martin Munk, aktierådgiver i Jyske Bank.

- Ser man på Europa, var der kursfald hos bankaktierne i går, mens de i dag får et comeback. Det er en af de sektorer, der stiger allermest i dag kun overgået af olie- og gassektoren, siger han.

Luftfartsselskabet Air France-KLM stiger med 3,1 pct. efter at have fået flere passagerer i marts, mens det store tyske medie Axel Springer, der er landets største nyhedsleverandør med blandt andet aviserne Bild og Die Welt under sig, stiger med 5,6 pct., efter at JPMorgan Chase har hævet sin rating af aktien til "overvægt" fra "neutral".