Aktier: Medvind til aktierne efter ECB-korrektion

De amerikanske aktiemarkeder rejser sig efter knubs tirsdag, og de ledende indeks stiger alle fra handelsstart med op mod 0,6 pct.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Dow Jones stiger med 0,6 pct., S&P 500 med 0,5 pct., og Nasdaq-indekset stiger med 0,4 pct. Tirsdag droppede Nasdaq med hele 1,6 pct., S&P 500 sluttede med et tab på 0,8 pct., mens Dow Jones-indekset faldt knap 0,5 pct.

Futures på de tre indeks pegede ellers ned - men så kom kilder i Den Europæiske Centralbank på banen og sagde, at markederne havde misforstået centralbankchef Mario Draghis retorik i forbindelse med en tale tirsdag.

Mens Draghi havde til hensigt at komme med en balanceret tilgang til pengepolitikken, blev hans ord tirsdag opfattet som en mere "strammeagtig" retorik, end man tidligere har set fra centralbankchefen.

Korrektionen bredte sig i markederne med stigende aktiekurser og faldende renter - stik modsat af gårsdagens bevægelser.

Og it-aktierne rejser sig også. Apple stiger med 0,3 pct., mens Advanced Micro Devices, der producerer chips, stiger med 1,0 pct. Advanced Micro indgik tidligere på måneden et partnerskab med Apple, hvor selskabets chip skal indgå i den nye iMac Pro.

Inden markedet åbnede, kom den amerikanske fødevareproducent General Mills med regnskab, hvor det justerede resultat for fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2016/17 opgøres til 73 cent, hvilket var en spids over analytikernes forventninger, der ifølge Bloomberg News lød på 71 cent.

Aktien stiger med 2,3 pct.

Og så har Monsanto, der er verdens største producent af såsæd og som arbejder sammen med danske Novozymes i alliancen Bioag, overgået analytikernes forventninger på både omsætningen og indtjeningen i tredje kvartal af sit skæve regnskabsår. Det er fjerde kvartal i træk, at indtjeningen er bedre end ventet, skriver Bloomberg News.

Aktien i Monsanto, der er i færd med at fusionere med tyske Bayer, stiger med 0,6 pct. i de første handler.