Aktier: Medieselskaber kom i klemme i negativt marked

Den geopolitiske uro fik tirsdag investorerne til at søge i læ i mere sikre aktiver som statsobligationer, yen, schweizerfranc og guld, mens de store aktiemarkeder i hele Europa endte dagen med fald.

Læs mere
Fold sammen

Den geopolitiske uro fik tirsdag investorerne til at søge i læ i mere sikre aktiver som statsobligationer, yen, schweizerfranc og guld, mens de store aktiemarkeder i hele Europa endte dagen med fald.

Usikkerheden prægede de finansielle markeder, efter at Nordkorea affyrede et missil over japansk territorium, og det fik den politiske uro mellem USA og Nordkorea til at blusse op på ny.

Det satte tirsdag dagsordenen på de europæiske aktiemarkeder, der dog i løbet af eftermiddag rettede sig en smule.

I Tyskland endte DAX-indekset 1,5 pct. lavere, det franske CAC 40 faldt 1 pct., og i London tabte FTSE 100-indekset 0,9 pct. tirsdag, hvor det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks gik tilbage med 1 pct.

I Stoxx 600-indekset var der fald i alle 19 undergrupper, hvor medieselskaberne og forsikringsselskaberne tirsdag lå i bunden med fald på henholdsvis 1,9 pct. og 1,6 pct. Lige efter landede bank- og finanssektoren med faldt på 1,4 pct.

Det tyske medieselskab Prosieben Sat.1 måtte tage til takke med en bundplacering i det fælleseuropæiske indeks efter et fald på 14,5 pct. Selskabet nedjusterede prognosen for det tyske marked for tv-reklamer mandag aften, og det venter nu, at den tyske broadcastforretning falder med en encifret procentsats. Tidligere lød forventningen på en stigning i 2017.

Ifølge Bloomberg News er tv-stationer hårdt ramt af, at annoncørerne reducerer deres udgifter i et forsøg på at håndtere den forsigtige globale vækst og den teknologiske "disruption".

Medieselskabet trak flere konkurrenter og kolleger med sig i faldet, og tirsdag gik også italienske Mediaset Espana Comunicacion 7 pct. tilbage, RTL Group dykkede 5 pct., Television Francaise 1 tabte 7,1 pct., og italienske Mediaset gik tilbage med 3,6 pct.

I den anden ende af spektret endte en række britiske mineselskaber som Randgold Resources og Fresnillo med stigninger på 3,8 pct. og 2,7 pct.

/ritzau/FINANS