Aktier: Medicinalselskab tager fokus i fladt marked

Medicinalselskabet Novocure tager raketten mandag og stiger med 59,9 pct. til 12,95 dollar.

Selskabet er kommet med resultater fra et fase-3-studie, der viser, at præparatet Optune kan være med til at forbedre overlevelsesraten for patienter med kræft i hjernen.

Den store stigning kommer på en dag, hvor markedet mere eller mindre ligger fladt, hvor S&P 500, Dow Jones og Nasdaq stiger omkring 0,2 pct.

Også elbilproducenten Tesla kører fra de tre ledende indeks på Wall Street i de første handler mandag. Tesla lader op med et plus på 3,0 pct. i aktiekursen til 286,58 dollar. Samlet er aktien steget med over 30 pct. i år.

Stigningen kommer, efter at Tesla har oplyst, at 25.000 biler kørte ud fra fabrikkerne i årets første kvartal, hvilket var højere end analytikernes forventninger. Og tallet varmer op til et stærkt år for elbilproducenten.

Selskabet har tidligere haft produktionsproblemer, hvilket fik analytikere til at tvivle på stifter og topchef Elon Musk. Men med et veloverstået første kvartal er Tesla godt på vej mod sit mål om at levere mellem 47.000 og 50.000 biler i første halvår. I juli lancerer Tesla desuden den nye, billigere Model 3, der skal hjælpe selskabet med at krydse målstregen.

Tesla ventes dog stadig at rapportere et betydeligt underskud for perioden i næste måned. Analytikere spår et hul på 125 mio. dollar (870,6 mio. kr.) efter engangsposter, skriver Financial Times.

Mandag eftermiddag offentliggøres ISM industri for marts og anlægsinvesteringer for februar. Der er udsigt til et lille fald i ISM, hvilket sender signaler om en lidt mere afdæmpet fremgang i aktiviteten i industrien.

- ISM for industrien er steget meget kraftigt efter siden midten af 2016, og en del af stigningen siden præsidentvalget tilskrives forventninger om skattelettelser, infrastrukturinvesteringer og dereguleringer, skriver Tine Winther Frandsen, chefanalytiker i Jyske Bank, i en kommentar.

Onsdag er det Federal Reserve, der kommer med referatet fra det seneste rentemøde, og torsdag og fredag mødes den amerikanske præsident, Donald Trump, men den kinesiske præsident, Xi Jinping, hvor det store samtaleemne ventes at være handlen mellem de to lande. Ugen rundes af med jobskabelsen i marts udenfor landbruget.