Aktier: Medicinalkæmper indtager manegen

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske investorer ser ud til at sætte gang i helt små bevægelser på det amerikanske aktiemarked tirsdag.

Futures for de tre store aktieindeks S&P 500, Dow Jones og Nasdaq peger alle i retning af en så godt som uændret begyndelse på handelsdagen.

Bedst ser det ud for Nasdaq-indekset, der indikeres til at stige omkring 0,1 pct. - og dermed til at udbygge mandagens lukkerekord en smule.

Investorerne ser blandt andet frem mod begyndelsen på et todagesmøde i den amerikanske centralbank, hvor det dog ikke er ventet, at der bliver rørt ved renten, samt it-kæmpen Apples regnskab, der bliver fremlagt efter lukketid.

Op til tallene for første kvartal stiger Apple-aktien 0,4 pct. på formarkedet.

Inden åbning er der kommet regnskab fra verdens største medicinalkoncern, Pfizer. Koncernen havde i første kvartal en indtjening per aktie på 0,69 dollar, hvilket var højere de ventede 0,67 dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg.

Omsætningen var til gengæld lavere end ventet, og aktien falder 0,4 pct. på formarkedet.

Der har også været regnskab fra en anden medicinalkæmpe, nemlig Merck, der ligeledes slog forventningerne til indtjeningen per aktie.

Til gengæld melder Merck om salgsnedgang for sine største produkter på grund af timingen af en række større kunders køb i USA.

Aktien falder 0,3 pct. på formarkedet.

S&P 500-indekset sluttede mandag med et plus på knap 0,2 pct. til 2388,33, mens Dow Jones-indekset endte med et fald på godt 0,1 pct. til 20.913,46. Nasdaq-indekset lagde sig i overhalingsbanen med et plus på 0,7 pct. til indeksrekorden 6091,60.

/ritzau/FINANS