Aktier: Medicinalbranchen med Genmab i toppen af faldende C20

Også Lundbeck og Novo Nordisk er med i toppen med plusser på henholdsvis 0,9 pct. til 312,40 kr. og 0,6 pct. til 324 kr. uden nyt på selskaberne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Biotekselskabet Genmab ligger med i toppen af den danske eliteindeks fra morgenstunden med et plus på 0,3 pct. til 1204 kr. Investorerne tager godt imod nyheden om, at selskabet runder endnu en milepæl med kræftmiddel Darzalex, hvilket udløser en gevinst på 20 mio. dollar svarende til en kvart mia. kr. fra partneren Janssen.

Milepælsbetalingen betyder samtidig, at Genmab opjusterer de økonomiske forventninger til 2017, hvor der nu ses en omsætning på mellem 2240 og 2440 mio. kr. mod et tidligere interval på mellem 2110 og 2310 mio. kr.

»Det er helt sikkert noget, som investorerne vil have fokus på i dag. Og umiddelbart bør det have en positiv effekt, som understøtter aktien,« vurderer Lars Skovgaard Andersen, senioraktierådgiver i Danske Bank.

Også Lundbeck og Novo Nordisk er med i toppen med plusser på henholdsvis 0,9 pct. til 312,40 kr. og 0,6 pct. til 324 kr. uden nyt på selskaberne.Mens de amerikanske banker havde en god onsdag, så ser det ikke ud til, at udviklingen rammer de danske af slagen. Fem minutter efter handelsstart, er det kun Jyske Bank, der i C20 banktrekløveret ligger i plus med en stigning på 0,2 pct. til 343,60 kr., mens Nordea falder med 0,1 pct. til 73,70 kr., og Danske Bank indkasserer et fald op 0,3 pct. til 237 kr.

DANSKE BANKER GÅR EGNE VEJE

I det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 ligger banksektoren under ét til en stigning på 0,9 pct.

»Ser man på de amerikanske og de asiatiske aktiemarkeder har der været lidt af en sektorrotation, hvor teknologiaktierne er faldet, og banksektoren er steget. Jeg mener dog, at stigningen i bankerne er meget reel, da der er sket ændringer i reguleringerne i både USA og i Europa, som er positivt for bankerne, og så er der positive forventninger til 2018,« siger Lars Skovgaard Andersen til Ritzau Finans.

Samlet falder eliteindekset C20 Cap 0,3 pct. til indeks 1115,72.

»Selv om året først slutter 31/12, så lukker mange ned allerede nu, hvor de vælger at hive gevinsten hjem. Og det vil påvirke markederne,« siger senioraktierådgiveren.

Pandora, der steg med 2,4 pct. onsdag, har i de første handler skiftet fortegn og ligger til et fald på 1,2 pct. til 600,50 kr. Og Vestas ligger og roder med i bunden med et fald på 1,5 pct. til 386 kr. efter fald onsdag på 0,1 pct. i kølvandet på kurshoppet på 8,7 pct. tirsdag.

REGNSKAB OG FUSION

Atlantic Petroleum får kurstæv med et fald på 7 pct. til 8 kr., efter at have leveret et stort underskud i tredje kvartal, som sender selskabets egenkapital ud i et endnu mere negativt terræn. Det fremgår af det færøske olieselskabs regnskab for tredje kvartal.

Selskabet, som er uden indtægter for tiden og faktisk har en negativ omsætning, lavede et negativt driftsresultat (EBIT) på 14,4 mio. kr., og på bundlinjen blev der tabt 16,0 mio. kr. efter skat. Det sender den samlede bundlinje for årets første tre kvartaler ned på minus 9,6 mio. kr.

Dermed var egenkapitalen nede på minus 90,2 mio. kr. ved udgangen af tredje kvartal og bankgælden oppe på 68,3 mio. kr.

Til gengæld har selskabet i november modtaget 17,4 mio. kr. af de norske myndigheder i skatterefusion, og derfor fastholder selskabet sin forventning om et plus på bundlinjen i 2017.

Og så har Glunz & Jensen, der endnu ikke er handlet og derfor ligger i 49 kr., meddelt, at man vil lægge tre af sine datterselskaber sammen under ét, hvor Glunz & Jensen A/S bliver det fortsættende selskab. Fusionen træder i kraft per 1. februar 2018.

I løbet af torsdag kommer der ligeledes regnskaber fra Bording og Victoria Properties. Aktierne ligger i henholdsvis 675 kr. og 1,37 kr. uden aktivitet torsdag morgen.