Aktier: Medicinalaktier ventes i fokus med Genmab i front

De danske medicinalaktier som Novo Nordisk, Lundbeck og Genmab ventes at tage de indledende overskrifter i mandagens aktiehandel. Også finansaktierne med Nordea i centrum kan komme i fokus.

Foto: NF

Det er de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der har været inde og kigge ansøgninger fra de danske medicinalselskaber efter. Og for Genmab betyder det, at man af FDA har fået tildelt såkaldt Priority Review-status for den supplerende registreringsansøgning, som blev indsendt fra selskabets licenspartner, Janssen Biotech, i august 2016 vedrørende brug af Daratumumab i nogle bestemte kombinationsbehandlinger.

Ifølge Sydbank kan det betyde, at aktien kommer til at outperforme i dagens handel.

Genmab sluttede fredag uændret i 1136 kr.

Ser man på eliteindeksets medlemmer, Lundbeck og Novo Nordisk, kan udviklingen stritte i hver sin retning. Mens Lundbeck, der steg med 0,1 pct. fredag til 216,80 kr., har fået godkendt sit anti-epileptiske middel Carnexiv de amerikanske sundhedsmyndigheder som midlertidig erstatning for oral medicin for patienter med visse typer epileptiske anfald, så skal Novo Nordisk bruge yderligere tid og kræfter på at få et af sine nye insulinmidler godkendt i USA. FDA ønsker nemlig flere oplysninger vedrørende det hurtigtvirkende middel Fiasp.

Og dermed kan kvalerne for Novo fortsætte mandag efter fredagens fald i aktiekursen på 1,2 pct. til 270,30 kr. Novo Nordisk oplyser ikke, hvor lang tid det vil tage, før medicinalselskabet kan opfylde kravene fra FDA.

Det danske eliteindeks afsluttede sidste uge med et fald på 1,1 pct. til 1008,65. Men mandag kan retningen være vendt, da futures på både det tuske Dax-indeks samt de ledende amerikanske indeks ligger i små plusser. Novo kan dog qua sin store indflydelse på retningen i eliteindekset dog trække et plus i ned hullet.

BANKAKTIER MED NORDEA I FRONT

Nordea, der faldt med 0,3 pct. fredag til 69,35 kr., har været under luppen hos endnu et finanshus, efter at en stribe storbanker i sidste uge havde set nærmere på bankaktien. Denne gang er det Handelsbanken, som har hævet sit kursmål for Nordea-aktien til 74,25 kr. fra 67,56 kr., mens anbefalingen "akkumuler" fastholdes.

Samlet kan hele banksektoren trækkes op i kølvandet på udviklingen i det amerikanske S&P-indeks fredag, hvor der kun var positivt fortegn i sundhedssektoren og i finanssegmentet ud af de 11 undersegmenter i indekset.

Og så kan A.P. Møller-Mærsk komme lidt i modvind, efter at koncernen har fremvist den indiske strand, hvor to af koncernens containerskibe er ved at blive hugget i små stykker. Mærsk er nemlig omdrejningspunktet for et politisk samråd, som SF har indkaldt miljøminister Esben Lunde Larsen (V) til.

B-aktien faldt med 1,8 pct. til 9610,00 kr. fredag.

TRYG MED REGNSKAB TIRSDAG

Og så er det dagen, før forsikringsselskabet Tryg kommer med regnskab for tredje kvartal. Og mildt vejr og en gunstig udvikling på finansmarkederne lægger fundamentet for et godt regnskab, når forsikringskoncernen tirsdag kommer med sine tal for tredje kvartal, lyder det fra analytikerne, der følger selskabet.

Tryg faldt med 0,4 pct. fredag til 138,90 kr.

Og så har Carnegie indledt dækning af Santa Fe, resterne af ØK, med anbefalingen "køb" og kursmålet 80 kr. Det skriver Bloomberg. Santa Fe lukkede i 67 kr. fredag.

/ritzau/FINANS