Aktier: Medicinalaktier foretrækkes i nervøst marked

De europæiske aktiebørser har mandag middag taget en negativ drejning, efter at blandt andre de ledende indeks i London, Paris og Frankfurt tidligere på dagen lå i et lille plus.

Læs mere
Fold sammen

Usikkerhed om Grækenland og en uge tætpakket med nøgletal og andre begivenheder er med til at give en vis underliggende nervøsitet i markedet.

Mandag formiddag kom der en endelig opgørelse over indkøbschefernes forventninger, PMI-indekset, for eurozonen. Den viste en lille nedrevidering til 52,2 i maj i forhold til den første opgørelse, som havde vist 52,3.

- Markedet ser på alle data for at observere QE-effekterne (ECB's opkøbsprogram, red). Vi kigger ind i en meget volatil periode over de næste dage, hvor græske nyheder vil dominere, siger Guillermo Hernandez Sampera, som arbejder med kapitalforvaltning hos MPPM EG, til Bloomberg News.

Grækenland har en lånebetaling til forfald fredag, Men da der ikke penge i kassen til at honorere forpligtelserne, skal landet og dets långivere inden da forsøge at finde en løsning, men på forhånd virker der til at være store uoverensstemmelser om reformniveauet.

Euro Stoxx 50 med de største aktier i Europa ligger ved 12.30-tiden 0,2 pct. lavere i 3563,60. Det tyske genforsikringsselskab Münich Re ligger i bunden af indekset med et fald på 1,5 pct., efter at JPMorgan har taget aktien af sin europæiske fokusliste.

To andre tyske forsikringsaktier, Allianz og Axa, falder desuden henholdsvis 1,5 og 1,1 pct., mens det franske medicinalselskab Sanofi omvendt topper i indekset med en stigning på 1,3 pct. Generelt viser de europæiske medicinalaktier positive takter, og i København er Novo Nordisk da også den mest stigende aktie i C20 Cap med et plus på 1,6 pct. til 385,50 kr.

Det tyske Dax-indeks er ved middagstid faldet 0,2 pct., mens det britiske FTSE 100 ligger 0,1 pct. lavere. Det franske CAC 40 ligger næsten uændret efter små stigninger tidligere på dagen. Det svenske marked holder sig foreløbig over stregen med en stigning på 0,2 pct. Svenska Cellulosa bidrager med en stigning på 1,8 pct., efter at aktien er kommet på JPMorgans europæiske fokusliste.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk