Aktier: Med kurs mod amerikansk rekordstigning

Med en - omend marginal - stigning i futuren på det brede amerikanske aktiendeks S&P 500 på 0,07 pct., har det amerikanske aktiemarked sat kursen mod den største samlede kursstigning siden 1997.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekse nåede fredag i sidste uge rekordniveauet inden indekset rundede dagen af med et lille fald på 0,03 pct. Regnet på fredagens højeste niveau er indekset steget 29 pct. i løbet af 2013.

De to andre amerikanske indeks ligge ifølge futures til et fald på 0,01 pct. for teknologiaktierne i Nasdaq-indekset, mens der er udsigt til en stigning på 0,08 pct. for de tungeaktier i Dow Jones-indekset.

I formarkedet ligger skokoncernen Crocs med en stigning på 14 pct., efter at topchefen, John McCarvel, har meddelet sin fratræden ved udgangen af april, mens kapitalfonden Blackstone bringes i spil for at øge selskabets aktietilbagekøbsprogram til 350 mio. dollar.

Twitter-aktien ser ud til at fortsætte fredagens nedtur, der beløb sig til 13 pct. med et yderligere fald på 1,6 pct. i formarkedet. Nedtures ses som reaktion på den forudgående voldsomme stigning siden børsnoteringen af de sociale medie. Aktiekursen ligger fortsat 57 pct. højere end ved månedens begyndelse.

Fredagens interesse for minerelaterede aktier ser derimod ikke ud til at fortsætte. Alcoa-aktien, der blev løftet 2,5 pct. fredag ligger i mandagens formarked med et fald på 0,5 pct.

Myriad Genetics, der leverer tests for brystkræft-gener, lider med et fald på 10 pct. i formarkedet i forlængelse af, at de amerikanske myndigheder næsten har halveret tilskuddet til brytskræft-test. Og finanshuset Piper Jaffray har føjet spot til skade med reduktion af kursmålet for aktien til 29 dollar fra 36 dollar.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk