Aktier: Med Kina, Pandora og finans tilbage over 1000

Med Pandora i tæt på toppen efter nyhed om online-initiativer i vest og på baggrund af kinesiske stimuli i øst samt stigende finansaktier glimter det danske C20 Cap-indeks mandag igen med fire-cifret værdi.

Mandag middag ligger eliteindekset C20 Cap i 1013,2 efter en stigning på 1,5 pct. siden fredagens lukkeniveau.

- Vi har en ganske pæn "rebound", som faktisk er taget lidt til trukket af en stigning i det tyske DAX-indeks på godt 1 pct., og vi følger godt med herhjemme i udvalgte fondskoder, konstaterer aktiehandler i Jyske Bank, Kim Sejdelin Christensen.

- Vi har nogle markeder, som har været presset ikke mindst torsdag og fredag i sidste uge af forskellige årsager. Grækenland har fyldt en del. Der er kommet det hen over weekenden, at Kina lemper på reservekrav til bankerne. Det er de facto en indsprøjtning til økonomien af en pæn størrelsesorden og en ekspansiv pengepolitik i erkendelse af, at væksten på 7 pct. er lav målt efter kinesiske vilkår. Det er med til at "booste" aktiemarkedet fra morgenstunden, fortsætter aktiehandleren.

I Europa stiger de toneangivende indeks i London og Paris 0,5-0,7 pct.

Pandora oplyste mandag morgen, at selskabet indleder online-handel med smykker i USA, og den nyhed fejres med en kursstigning på 2,9 pct. mandag formiddag til 681,50 kr. og dermed en plads tæt på toppen af C20-indekset. Med lanceringen er USA nu det ottende land i rækken, hvor kunderne kan købe Pandoras smykker online.

- Det var ventet, vil jeg sige, men når man nu alligevel reagerer positivt på det, så er det fordi, man har haft det oppe at køre i England i et stykke tid, og det viser sig at give et fornuftigt bidrag til toplinjen på det engelske marked. Online-salg som helhed er en naturlig del af fremtiden, og specielt for Pandoras vedkommen har man konstateret, at der ikke har været så stor en andel af returvarer på det engelske marked, noterer Kim Sejdelin Christensen.

- USA er i dag et af de mest udviklede online-markeder i verden, og det er et stort skridt for os at åbne vores egen e-store i landet. Vi er godt tilfredse med de resultater, vi har opnået med vores online-salg i Europa, og håber at kunne fortsætte de positive takter i USA, siger Anders Colding Friis, der er administrerende direktør i Pandora.

Helt i toppen af indekset ligger Danske Bank med et løft på 3,5 pct. til 193,80 kr. Aktien nyder godt af, at analytikerne hos Barclays har hævet såvel anbefaling som kursmål for aktien. Barclays anbefaling er nu "overvægt" mod tidligere "ligevægt", og kursmålet er løftet til 222 kr. fra 174 kr.

Samtidigt har svenske Handelsbanken udpeget Danske Bank som topscoreren blandt større nordiske banker med et kursmål, der hæves til 240 fra 190, mens anbefalingen løftes til "køb" fra "akkumuler" af den svenske kollega.

Den svenske storbank hæver også kursmålet for Spar Nord til 90 kr. fra 73 kr., mens anbefalingen løftes til "køb" fra "akkumuler". Kvitteringen er en stigning i den nordjyske bankaktier på 2,1 pct. til 73,50 kr.

Ringkjøbing Landbobank er også i positivt søgelys hos svenskerne, der øger kursmålet for banken til 1800 kr. fra 1500 kr., Aktien stiger mandag middag 2,1 pct. til 1445 kr.

Jyske Bank følger med til tops i C20-indekset efter opjustering af kursmålet hos ABG. Det norske finanshus løfter sit kursmål til 385 kr. fra 355 kr. Aktien stiger 2,6 pct. til 324,20 kr.

Sydbank fortsætter med at få højere kursmål fra analytikerne efter lanceringen af et aktietilbagekøbsprogram på 500 mio. kr. sidste weekend. Senest er det ABG Sundal Collier, der hæver sit kursmål til 275 kr. fra 235 kr., mens Handelsbanken løfter til hele 320 kr. fra tidligere 245 kr. Begge finanshuse har anbefalingen ”køb” af Aabenraa-banken. Det fremgår af data fra Bloomberg. Sydbank-aktien stiger 1,6 pct. til 247,10 kr.

- Der er fokus på, at nogle af de danske banker går nogle pæne kvartalsregnskaber i møde, noterer Kim Sejdelin Christensen.

Den indekstunge Novo-aktie trækker 1,6 pct. op til 382,90 kr. Danske Bank har øget kursmålet for aktier til 500 kr. fra 450 kr.

Den svenske storbank SEB har indledt dækning af it-selskabet NNIT, og det sker med anbefalingen "hold" og et kursmål på 155 kr. Det fremgår af Bloomberg News.

NNIT-aktien, der blev børsnoteret i kurs 125 kr., siver 0,6 pct. til 160 kr.

Nunaminerals, hvis aktie har været suspenderet siden 20. februar, må formentlig snart sige farvel til fondsbørsen. Selskabet har ikke kunnet skaffe ny likviditet og indgav derfor i weekenden en konkursbegæring.