Aktier: Mastercard og medicinalkæmper præger lysegrøn start

De amerikanske aktieindeks bliver løftet en anelse i den tidlige handel tirsdag, hvor der blandt andet er regnskaber fra to store medicinalselskaber samt Mastercard at tage bestik af.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset åbner 0,2 pct. højere, og det samme gør Dow Jones. Nasdaq-indekset lægger ud med en lille fremgang på 0,1 pct. En stigning til Nasdaq-indekset betyder mulighed for at udbygge mandagens lukkerekord på 6091,60.

Inden åbning viste det sig, at Mastercard havde klaret sig bedre i første kvartal, end analytikerne havde regnet sig frem til. Mastercard kunne fremvise en justeret indtjening på 1,01 dollar per aktie mod forventningen om 95 cent per aktie.

Betalingsaktien stiger med 2,7 pct.

Der er også kommet regnskab fra verdens største medicinalkoncern, Pfizer. Koncernen havde i første kvartal en indtjening per aktie på 0,69 dollar, hvilket var højere de ventede 0,67 dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg.

Omsætningen var til gengæld lavere end ventet, og aktien falder 1,3 pct. i den tidlige handel.

Der har desuden været regnskab fra en anden medicinalkæmpe, Merck, der ligeledes slog forventningerne til indtjeningen per aktie.

Til gengæld melder Merck om salgsnedgang for sine største produkter på grund af timingen af en række større kunders køb i USA.

Aktien stiger 1,2 pct.

Investorerne ser blandt andet frem mod begyndelsen på et todagesmøde i den amerikanske centralbank, hvor det dog ikke er ventet, at der bliver rørt ved renten, samt it-kæmpen Apples regnskab, der bliver fremlagt efter lukketid.

Op til tallene for første kvartal stiger Apple-aktien 0,5 pct.

/ritzau/FINANS