Aktier: Massive kursfald næsten overalt i Asien

De fjernøstlige aktiemarkeder er massivt negative onsdag morgen, hvor frygten for konsekvenserne af det britiske exit fra EU er begyndt at bundfælde sig hos de i forvejen stærkt nervøse investorer.

De fjernøstlige aktiemarkeder er massivt negative onsdag morgen. (Foto: Bay Ismoyo) Fold sammen
Læs mere
Foto: BAY ISMOYO

»Aktier ligger stadig under for en masse risici. Manglen på tillid og frygten for væksten tynger stemningen. For alle de som har haft glæde af de stigende kurser i "bull-markedet" er det så absolut tid til at overveje at hive noget af gevinsten hjem, hvis de ikke allerede har gjort det, og indtage en mere defensiv holdning,« vurderer chefstrateg Mark Lister fra Craigs Investment Partners i Wellington over for Bloomberg News.

I Japan får aktierne yderligere klø af en kraftig styrkelse af den japanske yen, der står som den sirene-syngende, uimodståelige Lorelei for de nervøse investorer i den oprørte finansielle bølgegang.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks ligger med minus på 2,7 pct., og det bredere Topix-indeks følger med op med et fald på 2,5 pct.

De kinesiske fastlandsaktier er også vendt til negativt fortegn efter en ellers positiv start. Shanghai Composite falder 0,2 pct., mens CSI 300-indekset ligger med et minus på 0,3 pct. I Hongkong er der fald i Hang Seng-indekset på 1,9 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,5-0,6 pct. klokken 06.00 onsdag.