Aktier: Massive kursfald i Tokyo og på de andre åbne asiatiske børser

Der er massive kursfald på de japanske børser tirsdag morgen, hvor kun Tokyo, Sydney og Mumbai er i sving blandt de større børser i fjernøsten, mens de kinesisk-relaterede markeder er lukket for fejringen af det kinesiske nytår.

På børsen i Tokyo er effekten af uroen en klar flugt fra risikobaserede aktier til sikre instrumenter som statspapirer. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHD RASFAN

- Vi har haft en boble i investorernes forventninger til centralbankernes magt. Og nu ser vi, at boblen er bristet. Investorerne er i gang med at indprise det faktum, at centralbankerne ikke længere kan styre markederne. Det blev åbenlyst efter Bank of Japans seneste lempelse, og nu er lignende synspunkter ved at styrkes i forhold til ECB, siger chefstrateg Soichiro Monji fra Daiwa SB Investments i Tokyo til Bloomberg News.

På børsen i Tokyo er effekten af uroen en klar flugt fra risikobaserede aktier til sikre instrumenter som statspapirer. Det toneangivende Nikkei 225 indeks dykker 5,2 pct., og det bredere Topix-indeks dropper 5,3 pct, mens den tiårige rente er presset under nul.

I Sydney følger investorerne trop med fald i ASX 200-indekset på 2,9 pct., mens børsen i Mumbai ligger med et minus på 1,2 pct.

Alle de kinesisk-relaterede børser - Shanghai, Shenzhen, Hongkong, Taipei, Seoul og Singapore - er lukkede for det kinesiske nytår.

De amerikanske aktiefutures ligger ved sekstiden med fald på 0,8-0,9 pct.

TABEL

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -5,2

Topix -5,3

Hongkongs Hang Seng Lukket

China Shanghai Composite Lukket

China CSI 300 Lukket

Taiwan Taiex Lukket

Sydkoreas Kospi Lukket

Indiens BSE Sensex -1,0

Singapores STI Lukket

Sydney ASX 200 -2,9

--------------------------------------

#

Indeksværdi klokken 05.45.