Aktier: Markedet ventes at åbne i plus

Aktiehandlerne kan få lidt tiltrængt ro torsdag, da Kina holder en fire dage lang weekend for at fejre 70 års dagen for sejren over Japan i Anden Verdenskrig.

Læs mere
Fold sammen

Aktiehandlerne kan få lidt tiltrængt ro torsdag, da Kina holder en fire dage lang weekend for at fejre 70 års dagen for sejren over Japan i Anden Verdenskrig. Kineserne har kørt det store isenkram frem - og markederne holder lukket under festlighederne.

Og det danske marked tog en smule forskud på glæderne, og den negative stemning på børsen blev vendt onsdag, hvor C20 Cap-indekset steg med 1,3 pct. til 964,96.

- Alt peger på, at vi skal have en positiv åbning. Futures på både de amerikanske indeks og på det tyske DAX stiger - og det vil smitte af herhjemme, siger Michael Borre, chefaktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans,

Herhjemme vil udviklingen i handlen senere i dag afhænge af nøgletal fra både eurozonen, Tyskland og USA, der potentielt kan rykke markedet. Derudover vil chefen for Den Europæiske Centralbank Mario Draghi holde pressemøde, hvor investorerne vil lytte efter hints om en eventuel intensivering af centralbankens QE-program, som det har været rygtet. Nye tiltag fra ECB kan svække euro, presse renterne ned og understøtte aktiekurserne.

Genmab var en af onsdagens lyspunkter med en stigning på 4,5 pct. til 603 kr. Det var et løftet kursmål fra finanshuset Jefferies og en generel positiv stemning på markedet, der gav aktien luft. Genmab kan også torsdag komme i fokus, hvor investorerne muligvis vil forsøge at trække en gevinst i land.

- Vi regner med, at Genmab inden for ni dage får fasttrack på Daratumumab. Også efter nyheden om, at amerikanske medicinalselskab Bristol Myers Squipp har fået såkaldt Priority Rewiev (en hurtig sagsbehandling, red.). Og selv om det er forventet, vil det få indvirkning på kursen, siger Michael Borre.

A.P. Møller-Mærsk, hvor kursen onsdag på 10.870 kr. endte med at være status quo, var det eneste C20-selskab, der ikke var i plus, da prisen på olie kom sig efter et stort fald tirsdag. Oliepriserne er for tiden historisk volatile, og udsving kan potentielt sætte skub i aktien i torsdagens handel.

FLSmidth kan også være et af de selskaber, der vil tiltrække sig opmærksomhed torsdag. Aktien steg med 1,5 pct. til 254,40 kr. onsdag, og torsdag kommer der regnskab for tredje kvartal fra den amerikanske branchekollega Joy Global kommer med regnskab for tredje kvartal.

Investorernes opmærksomhed kan også rette sig om servicegiganten ISS, der steg med 1,6 pct. til 230,90 kr. onsdag. Den canadiske pensionskasse Ontario Teachers Pension Plan har meddelt, at den vil sælge 11 mio. aktier i ISS for et beløb i omegnen af 2,4 mia. kr. Salget af aktierne svarer til cirka 5,9 pct. af den samlede aktiekapital i den danske servicekoncern.

- Det kan betyde, at aktien kommer under pres ved åbningen. Pensionsselskabet skulle op og give næsten 5 pct. i rabat for at komme af med aktierne, og det kommer kursen til at falde på ved børsåbning, siger Michael Borre.

Efter handlerne har sovet på et pænt årsregnskab fra moderselskabet IC Group, skal onsdagens kurshop på 7,8 pct. til 180 kr. stå sin prøve. Og Vestas kan tiltrække sig noget opmærksom, da selskabet, der steg med 1,9 pct. til 355,50 kr. onsdag, har annonceret, at vindkoncernen har vundet en ordre på 70 megawatt i Uruguay. Ordren er afgivet af Teyma Uruguay og omfatter levering og installation af 35 møller af typen V110-2.0 megawatt. Aftalen kan sende Vestas op i torsdagens handel.