Aktier: Markedet stabiliserer sig oven på græsk uro

Læs mere
Fold sammen

Der er en positiv åbning i vente på de amerikanske aktiemarkeder tirsdag oven på en hård mandag, hvor øget usikkerhed omkring Grækenland skabte uro på de finansielle markeder og fik investorerne til at sælge ud.

Det betød mandag fald på 2,0-2,4 pct. i de tre toneangivende amerikanske aktieindeks, men tirsdag er der lagt op til en lille revanche, da futures peger på stigninger i niveauet 0,5-0,7 pct. for S&P 500, Dow Jones og Nasdaq.

- Nogle investorer mener nok, at de europæiske risici, og hvor meget de kan påvirke USA, er priset ind. Markedet blev taget på sengen (mandag, red.), og derfor så vi et ret voldsomt udsalg. Så det er mere end form for stabilisering, siger Christian Gattiker, analysechef ved Julius Bear Group, forud for åbningen til Bloomberg News.

Selskabsmæssigt er der fokus på fødevarevirksomheden Conagra Foods, der overvejer at skille sig af med selskabet Ralcorp Holdings, som det købte for 6,7 mia. dollar i 2013. Det sker angiveligt efter pres fra storaktionæren Jana Partners, skriver Bloomberg News.

Investorerne lader til at være tilfredse med de meldinger, for Conagra Foods-aktien stiger 2,5 pct. til 44,50 dollar i formarkedet.

Der er på samme baggrund fokus på elektronikselskabet Emerson Electrics, der også skulle være klar til et frasalg, da virksomheden overvejer at skille sig af med den del af forretningen, der beskæftiger sig med netværk.

Emerson Electrics ser ud til at åbne i positivt terræn tirsdag, da aktien stiger med 3 pct. til 57,22 dollar i formarkedet.

Kort inde i handelsvinduet tirsdag får investorerne et par nøgletal at forholde sig til i form af Chicago PMI-indekset og forbrugertillid. Begge er for juni.